Clujenii continuă să stea peste 12 ore la Serviciul de Înmatriculări

Odată cu 1 februarie a fost eliminată taxa de mediu, astfel că sute de clujeni se înghesuie încă de atunci să își înmatriculeze mașina. Funcționarii de la Serviciul de Înmatriculări nu reușesc să facă față numeroaselor solicitări.

Așteptarea durează peste 12 ore

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Cluj (SPCRPCÎV) emite 180 de numere de ordine pe zi, insuficient pentru toți doritorii. În ciuda temperaturilor scăzute de afară, clujenii se așază la coadă începând cu ora unu sau două noaptea, în condițiile în care programul cu publicul începe la ora 08:00.  Clujenii sunt extrem de nemulțumiți de această situație, considerând că ar putea fi căutate soluții, mai ales că această situație durează deja de două săptămâni. Cei mai mulți dintre clujeni, unii nevoiți să își ia concediu dacă vor să își înmatriculeze mașina, consideră că ar trebui mărit personalul care procesează dosarele, măcar până trece această perioadă aglomerată.

Înmatriculare online

În acest moment, pentru Serviciul de Înmatriculări se pot face programări online, însă următoarea dată disponibilă este în aprilie. Mai mult decât atât, un clujean afirma faptul că cei care aleg să stea la cozi noaptea nu înțelegeau dacă cineva cu programare ajungea la ghișeu înaintea lor.

Dar, soluția propusă de mulți este ca înmatricularea mașinilor să poate fi realizată online, la fel ca și în alte țări civilizate.

”De ce ne limităm doar la programare online? De ce nu încercăm să facem și înmatricularea tot online? Se poate crea un portal prin care să fie depuse toate datele, adeverințele, etc. Chiar dacă necesită și intervenție umană “lucru manual”, asta se poate face cu porțile închise într-un mediu productiv, ferit de distracții și presiune de la public. Ulterior actele să fie trimise prin curierat la domiciliu”, consideră un clujean

Samsarii de mașini, un alt motiv al aglomerației

Clujenii se plâng și de cei care se ocupă cu vânzarea mașinilor second-hand, cei care ajung să înmatriculeze 10-20 de autovehicul, crescând astfel timpul de așteptare. Totuși, mulți dintre ei sunt resemnați deoarece se așteptau la asemenea cozi după eliminarea timbrului de mediu

”Din cei care sunt acolo 80% sunt bișnițari și își înmatriculează câte 10-20 de mașini odată. Și când era taxa erai încurcat de ei, dacă voiai să iți înmatriculezi mașina. Stăteai două ore după un bișnițar cu 20 de dosare”, afirmă un clujean

Această situație nu pare să aibă o rezolvare în următoare perioadă, având în vedere că tot mai multe mașini second-hand sunt aduse zilnic în România. În târgul auto din Gilău, numărul mașinilor, dar și a cumpărătorilor a crescut semnificativ în luna februarie, astfel că tot mai mulți clujeni vor dori să își înmatriculeze mașina acum până ce guvernații nu vor introduce o nouă taxă de primă-înmatriculare.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii