Clujenii care merg în Baza Sportivă din Gheorgheni, nevoiți să parcheze pe trotuar

Clujenii sunt foarte mulțumiți de noua Bază Sportivă din Gheorgheni, inaugurată la finalul anului trecut. Însă aceștia au o mare problemă, lipsa locurilor de parcare. Vizitatorii sunt de multe ori nevoiți să parcheze pe trotuar, riscând astfel o amendă din partea Poliției locale.

Locuri de parcare insuficiente

Clujenii au solicitat suplimentarea locurilor de parcare de la Baza Sportivă din Gheorgheni pentru a nu mai fi nevoiți să își lase mașinile pe trotuar.

”Începând cu prima intrarea de pe Strada Alexandru Vaida Voevod (cea dinspre locul de joacă al copiilor), majoritatea parchează pe partea stângă a carosabilului pe trotuar”.

”Se parchează pe trotuar pentru ca cetățenii nu încap în parcarea prea mică pentru numeroșii oameni ce vin in parcul nou înființat din toate carterele orașului. Bieții oameni vin cu mașina pentru ca la ei în cartier primăria e incapabilă să le facă un parc”.

”Trebuie sa regret ca m-am mutat in zona Vaida Voevod. De când s-a deschis Baza de agrement din Gheorgheni eu nu pot, sâmbăta și duminica să circul pe trotuar, nu pot sa îmi scot mașina din garaj”.

”Felicitări pentru Baza Sportiva din Gheorgheni. Arata bine, modern. Trebuie însă rezolvată problema parcării. Cred ca cele 96 de locuri de parcare nu sunt suficiente, de exemplu în weekend. Suplimentar, trebuie luate masuri pentru ca oamenii să nu mai parcheze mașinile pe (singurul) trotuar. Amenzile sunt bune, dar daca locurile de parcare sunt pline, ce facem?”.

Boc promite soluții pentru o nouă parcare

Primarul Emil Boc a anunțat că are în lucru două variante pentru amenajarea unor locuri de parcare suplimentare.

”Avem în vedere o suprafață de teren care e pe verde notată în PUG, și unde e verde nu se poate construi, încercăm să găsim soluții alternative cu dale inierbate. De asemenea, trebuie să vedem și regimul proprietății deoarece nu toată zona este a Primărie. Mai este o altă zonă unde Guvernul trebuia să facă un bazin de înot, astfel că am trimis o solicitare să vedem dacă acel proiect se mai face. Nu și-au arătat disponibilitatea de a susține financiar un bazin în proximitatea locației respective. Vom încerca să vedem dacă există interes pentru concesionarea acelui teren în vederea realizării acelui bazin de către un investitor privat, s-ar plia pe profilul zonei. În funcție de aceste decizii urmează să creăm locuri de parcare suplimentare. Sunt 116 locuri de parcare create”, a declarat primarul.

Primăria Cluj-Napoca a început să perceapă taxă pentru staționarea in incinta Bazei Sportive Gheorgheni. Este vorba despre cele 96 de locuri de parcare. Tariful este de 2 lei/ora.

Intrarea rămâne liberă

Chiar dacă mai mulți clujeni au sugerat introducerea unei taxe pentru Baza Sportivă Gheorgheni, primarul Emil Boc a anunțat că accesul rămâne gratis.

”Dacă introducem o taxă am distrus caracterul public al bazei. Această bază sportivă este pentru toți clujenii. Peste tot în oraș se plătește. Dorim ca toți cetățenii Clujului, indiferent de situația financiară să aibă acces gratuit într-o bază sportivă la standarde de calitate”, a declarat Boc.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii