Acasă Administrativ Cluj-Napoca este în finala mare pentru titulatura de Capitala Europeană a Inovării

Cluj-Napoca este în finala mare pentru titulatura de Capitala Europeană a Inovării

Cluj-Napoca a intrat în finala mare pentru titlul de Capitala Europeană a Inovării (CEI) 2020 și are șansa să câștige un milion de euro.

Orașul din inima Ardealului a intrat în actul final al „competiției” alături de alte cinci urbi de pe „Bătrânul Continent”: Espoo (Finlanda), Helsingborg (Suedia), Leuven (Belgia), Valencia (Spania) și Viena (Austria). Cele șase finaliste, selectate de un juriu la nivel înalt, format din experți independenți, au fost alese dintr-un total de 12, în urma unor interviuri amănunțite cu reprezentanți ai fiecărui oraș.

„Acest rezultat este un adevărat “certificat de calitate “pentru orașul nostru, care va cântări foarte mult în atragerea de investiții și de locuri noi de muncă bine plătite. Este un succes al Clujului, al ecosistemului local de inovare, de la tehnologia informației la industrii creative, de la dimensiunea socială la cea culturală.

Sunt foarte mândru de comunitatea noastră, le mulțumesc acum și aici fiecărui cetățean care și-a alocat timp să participe la procesele noastre de imaginare a viitorului orașului, tuturor partenerilor din universități, care și-au pus expertiza în slujba orașului, și ecosistemului local de inovare care ne-a ajutat în acești ani, sectorului nonguvernamental și clusterelor”, a declarat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Finanțat prin Orizont 2020, programul de cercetare și inovare al Uniunii Europene, premiul recunoaște inițiative excelente care transformă orașele europene în centre de testare a unor inovații. Orașele finaliste nu se tem de marile provocări cu care se confruntă și caută soluții și activități de jos în sus care să permită dezvoltarea unor ecosisteme de inovare dinamice în jurul lor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version