Cluj-Napoca a început o colaborare cu orașul Dortmund, din Germania

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Oficialitățile orașului Cluj-Napoca au stabilit o colaborare pentru dezvoltare și inovare între urbea din inima Ardealului și orașul Dortmund, din Germania. Primarii celor două localități au discutat în cadrul unei videoconferințe ce a avut loc vineri, 31 iulie.

„Alături de dl Primar Ullrich Sierau am semnat o Scrisoare de intenție privind colaborarea dintre cele două orașe europene. Parteneriatul pe care urmărim să îl dezvoltăm vizează colaborări în domeniile noilor tehnologii, start-upurilor, dar și unor domenii precum agricultura.
De acum, avem un cadru formal, mai structurat, în care să putem dezvolta parteneriate între membrii eco-sistemelor din Cluj-Napoca și Dortmund. Deși diferite din perspectiva populației, cele două orașe au profile similare, ambele fiind centre universitare, care își concentrează eforturile pe ceea ce înseamnă inovare și tehnologie. De asemenea, ambele orașe sunt active în cadrul rețelei internaționale Eurocities.
În acest context, adresez mulțumiri speciale Ambasadei Germaniei în România, care a avut un rol cheie în stabilirea colaborării dintre municipiul nostru și Dortmund. Mulțumiri speciale și domnului Kai Hennig”, a declarat primarul Emil Boc.

La ceremonia de semnare au participat reprezentanții celor două municipalități, reprezentanții clusterului Transilvania IT, respectiv a Camerei de Comerț și Industrie din Dortmund.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău