Cluj Innovation City, afectat de alunecările de teren

Alunecările de teren din zona dealului Lomb întârzie finalizarea drumului de acces spre cele două mari proiecte ale municiplității Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative (CREIC) și Centrul Transfer, Evoluție, Antreprenoriat, Microîntreprindere (TEAM).

”Cred că nul acest nu vom reuși să finalizăm drumul de acces spre Lomb. Problema este foarte complexă acolo, deja avem a doua porțiune de teren care cedează și necesită consolidare pentru realizarea acestui drum. Pentru una dintre porțiuni a fost demarată licitația pentru a  începe consolidarea. Există însă o contestație ceea ce va întârzia și mai mult aceste lucrări. Este o zonă foarte instabilă și apar probleme din ce in ce mai mari în acea porțiune, iar lucrările de consolidare sunt foarte costisitoare”, a declarat city managerul Gheorghe Șurubaru.

Consolidare cu piloni forați

Primarul Emil Boc a declarat că zona va fi consolidată cu piloni forați pentru ca alunecările de teren să nu mai reprezinte o problemă.

”Experții tehnici ne-au recomandat o soluție care se bazează pe piloni forați. S-au făcut studii de fezabilitate și acum urmează licitația. În funcție de termenul de finalizare a licitației va finalizat anul acesta sau anul viitor. Se folosesc piloni pentru a opri orice altă alunecare în zona respectivă. E o soluție propusă se specialiști pentru a evita alunecările pe acea porțiune ce vizează două proiecte importante de investiții”, a declarat Boc.

Cluj Innovation City

Municipalitatea clujeană are în derulare două proiecte în zona Lomb: Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative (CREIC) și Centrul Transfer, Evoluție, Antreprenoriat, Microîntreprindere (TEAM), acestea urmând să alcătuiască viitorul Cluj Innovation City

Prin cele două proiecte, care se realizează pe o suprafaţă totală de aproximativ 17 hectare de teren, municipalitatea urmăreşte realizarea şi dezvoltarea unor structuri de sprijinire a afacerilor din domeniul industriilor creative, care să ofere servicii specializate actorilor în domeniu. Acestea sunt primele investiţii  care fac parte dintr-un proiect mai amplu – Cluj Innovation City.

„Aici este locul unde se va dezvolta şi se va extinde Clujul. Este parte a unui proiect cu peste 100.000 de locuitori cu peste 20.000 de locuri de muncă, Cluj Innovation City. Faptul că acest proiect nu este doar pe hârtie, ci o realitate, o demonstrează cele două proiecte care sunt în derulare aici, care reprezintă primele investiţii în noul centru de dezvoltare a afacerilor – Cluj Innovation City”, explica primarul Emil Boc

Realizarea TEAM-ului este destul de avansată, peste 90%, dar darea sa în funcțiune depinde de un drum de acces care nu va fi finalizat în acest an. CREIC a ajuns abia la 75% deoarece firma care câștigase licitația a dat faliment și a fost nevoie de organizarea unei noi licitații.

Valoarea celor două investiții se ridică la 40 de milioane de euro dintre care jumătate sunt acoperiți din fonduri europene.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii