spitalul de copii motilor

CJ Cluj nu a găsit clădire pentru Spitalul de Copii. Acum caută teren

Consiliul județean are la dispoziție 10 milioane de euro pentru a amenaja un nou spațiu pentru Spitalul de Urgență pentru Copii. Inițial, Consiliul județean a căutat o clădire pe care să o transforme în spital monobloc, acum caută un teren pe care să construiască un nou spital.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că şi-ar dori ca proiectul noului spital să fie finalizat în 2020.

„Spitalul de Copii Cluj-Napoca funcţionează în 14 locaţii, cu secţii şi clinici răspândite în oraş. Unele sunt revendicate, altele sunt într-o stare de degradare care nu mai permite îndeplinirea condiţiilor legale. Ne-am propus construirea unui spital pediatric monobloc, care să găzduiască aproape toate aceste secţii şi clinici. Am demarat, iniţial, procedura de achiziţie directă a unei clădiri, având 10 milioane de euro prevăzuţi pentru o astfel de investiţie. Din păcate, nu s-a primit nicio ofertă. Suntem, în prezent, în procedura de cumpărare a unui teren de 4,5 ha, pe raza municipiului, undeva la periferie. Vrem să construim o clădire de la zero. Aparatele medicale existente vor fi aduse în noul spital, dar vom cumpăra şi echipamente noi. Mi-aş dori ca acest proiect să fie finalizat în 2020”, a spus Tişe.

Noul Spital de Copii va avea 500 de paturi și toate secțiile vor fi cuplate în aceiași clădire.

„Viitorul spital pediatric monobloc va avea 500 de paturi pentru copii. La acestea se adaugă paturile pentru părinţi. Astfel că va fi, de fapt, un veritabil spital regional. Va putea fi utilizat de la urgenţa din primul moment până la secţiile de care au nevoie micii pacienţi. În aceeaşi clădire vor fi sala de urgenţe şi cea de operaţii şi saloane de internare. După finalizarea noului spital, clădirile actuale vor fi reutilizate pentru alte instituţii publice”, a mai spus preşedintele CJ Cluj.

Cea mai gravă este situaţia spaţiului de pe Calea Moţilor, unde se află Clinica de Pediatrie 1 şi UPU pentru copii.

Citește și: