CJ Cluj și Aeroportul au căzut la pace. Se reiau investițiile

Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, a declarat că a deblocat relațiile tensionate dintre Consiliu județean și Aeroport. Astfel că în următoarea perioada vor fi demarate lucrările de reabilitare a vechii piste, iar UTI va începe realizarea parcării din incinta Aeroportului.

”Aeroportul Cluj este într-un proces continuu de dezvoltare. În ceea ce privește relațiile Consiliului județean cu aeroportul, acestea au intrat in normalitate. Am demarat procedurile de eliberare a autorizațiior pentru reparațiile la fosta pistă ce a devenit o cale de rulare pentru pista nouă. A fost un blocaj instituțional și exista riscul să nu mai poată fi reparată. Am intrat în normalitate , calea de rulare Delta va intra într-un proces de reabilitare, pentru a nu mai fi reclamații din partea companiilor aeriene și pentru a ne asigura că avioanele vor rula în siguranță. Continuăm dezvoltarea Aeroportului. A existat o perioadă de blocaj între Aeroport și Consiliul județean. A fost și acel incident penal care însă nu are legătură cu dezvoltarea aeroportului”

Tișe a anunțat că a fost reluat contractul cu UTI pentru realizarea unui parking și a unui hotel în incinta Aeroportului.

”Am reluat contractul cu societatea care trebuie să facă un parking. Am decis demolarea a două corpuri de clădire pentru a se putea realiza acest parking. Proiectul va fi realizat de societatea UTI, pe cheltuiala scoietății. Există perioade în care parcarea actuală este insuficientă. În contextul în care apar alte 1400 de locuri, presiunea va scădea și implicit vor scădea și prețurile.  În ceea ce privește construcția hotelului, există un proces pe rol pentru terenul unde ar urma să se cnstruiască. Odată cu finalizarea acelui proiect va fi demarat și proiectul hotelului”

Noua parcare va fi pe trei niveluri și va ave 1470 de locuri. Termenul de execuție este de 12 luni.

Ministerul Transporturilor este cel care blochează proiectul transportului intermodal.

”Există acest proiect intermodal pentru a cărui realizare este necesar CJ, Ministerul Transporturilor, căile ferate, să se alăture acestui proiect. Trebuie să ne spună fără echivoc dacă acceptă să finanțeze partea care le revine, dacă nu intră și nu confinanțează  acest  proiect nu se poate realiza în această formulă. Așteptăm un răspuns de la Minister pentru a ști cum să continuăm acest proiect”, a declarat Tișe

Pentru extinderea pistei la 3500 m o să fie o investiție comună a Aeroportului și a Consiliului județean.

”Prelungirea noii piste nu este de actualitate pentru că încă se lucrează la devierea Someșului, proiect ce nu poate fi făcut decât din fonduri guvernamentale. Aeroportul va realiza jumătate din pistă, iar cealaltă jumătate va fi realizată din bugetul județului. Aeroportul face față în următorii ani cu actuala pistă, astfel că nu avem presiune pentru a mări pista”, a menționat Alin Tișe

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii