gilau-nadaselu

Se poate circula pe autostrada Gilău-Nădășelu (VIDEO)

Peprezentanții CNAIR au recepționat lucrările de la Podul Gilău peste Someșul Mic și au deschis traficul pe autostrada Gilău-Nădășelu.

Podul, în lungime de 320 m, face legătura între Gilău și Nadășelu, astfel că odată cu deschiderea traficului pe acest sector de autostradă, conducătorii auto pot circula pe o lungime de 61 km, între Câmpia Turzii și Nădășelu.

Autostrada-muzeu a fost finalizată încă din noimebrie 2017, dar s-a așteptat finalizarea podului pentru a alega tronsonul de restul Autostrăzii Transilvania.

Cel mai mare avantaj este că se poate evita complet Cluj-Napoca pe relația Zalău/Baia Mare-Turda.

Contractul pentru finalizarea lucrarilor la Nodul Gilau și conexiunea dintre Secțiunea 2B cu Subsecțiunea 3A1 (Autostrada Brasov – Târgu Mures – Cluj – Oradea), a fost câștigat de ofertantul TIRRENA SCAVI SPA ITALIA, cu prețul de 25.975.230,51 Lei fără TVA.

Tronsonul Gilău-Nădășelu are o lungime de peste 9,6 km, care se adaugă la cei 774 de km de autostradă existenți. Și sectorul de autostrada deschis circulației astăzi, face parte dinproiectul construirii autostrăzii Transilvania, început în 2004, în baza unui contract semnat cu firma Bechtel Internațional Inc.

Reamintim că în 30 iulie 2018, a mai fost deschisă ciculația pe 29 km din autostrada Sebeș – Turda.

Video realizat de Pro Infrastructura:

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare