strazi cu sens unic Gheorgheni

Circulația din Gheorgheni și Andrei Mureșanu, fluidizată prin sensuri unice

Locuitorii din Gheorgheni și Andrei Mureșanu sunt invitați să participe la o dezbatere publică în care se va discuta instituirea de sensuri unice pe mai multe străzi.

Primăria Cluj-Napoca caută soluții pentru fluidizarea traficului în zona Gheorgheni și Andrei Mureșanu.

Soluția găsită de municipalitate pentru decongestionarea traficului este instituirea de sensuri unice pe aceste străzi.

”Vom avea o dezbatere publică pentru reorganizarea circulației din cartierul Gheorgheni. La intersecția străzilor Constantin Brâncuși, Nicolae Titulescu, Liviu Rebreanu și Albac. Acolo pentru a fluidiza traficul va trebui să instituim sensuri unice. Vom face o dezbatere publică și toți cei care locuiesc sau circulă în acea zonă sunt invitați să participe. Noi ne gândim ca toate străzile să fie sensuri unice deoarece sunt străzi paralele. Pot să circule pe o stradă și să se întoarcă pe o altă stradă. Avem avantajul ca astfel să fie create și locuri de parcare în acea zonă. În acest moment sunt multe străzi blocate pe jumătate și oamenii trebuie să își dea prioritate unii altora ca să treacă pe străzi”, a declarat viceprimarul.

Municipalitatea va organiza o dezbatere publică, în vederea instituirii unor sensuri unice în cartierele Gheorgheni și Andrei Mureșanu.

Întâlnirea va avea loc în data de 19 iulie 2018, ora 18.00, la Școala gimnazială Constantin Brâncuși, str. Horticultorilor nr. 1.

Având în vedere rețeaua stradală existentă, este posibilă instituirea unor sensuri unice care ar elibera trotuarele pentru ușurarea circulației pietonilor (cu sau fără amplasarea de stâlpișori), fluidizarea circulației, reducerea numărului de conflicte din intersecții.

Se vor propune spre analiză și dezbatere instituirea de sensuri unice pe străzile din interiorul perimetrului format de:

1. Bd. Nicolae Titulescu, str.Liviu Rebreanu, str. Albac, str. Septimiu Albini, str. C-tin Brancusi- Bd. Nicolae Titulescu;
2. Calea Turzii- str. Milton Lehrer, P-ta Cipariu, str. C-tin Brancusi, str. Fagului- str.Trifoiului- str.C-tin Nottara- str.Miksath Kalman- str.Eftimie Murgu- Calea Turzii.

Vezi ce alte propuneri are Primăria pentru cartierul Gheorgheni:

În locul garajelor din Gheorgheni vor apărea 7 parkinguri noi. Deficitul de parcări în Cluj este de 10.000 de parcări

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare