salariul mediu net

Cine sunt cei mai mari restanțieri la bugetul local?

Primăria Cluj-Napoca a publicat lista cu primii 25 de debitori persoane juridice care au obligații fiscale restante la bugetul de stat.

Cluj Arena, datorii de 15 milioane de lei

Societatea Cluj Arena înregistrează cele mai mari datorii la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca, 15.115.226 de lei.

Consiliul județean Cluj a decis încetarea Contractului de asociere în participaţiune nr. 270/29.09.2011, încheiat între Judeţul Cluj şi societatea Cluj Arena S.A., în vederea exploatării imobilului CLUJ ARENA situat în Municipiul Cluj-Napoca, Aleea Stadionului nr. 2, dar și trecerea imobilului Cluj Arena din proprietatea privată în proprietatea publică  a Județului Cluj.

Cluj Arena S.A. a ajuns în imposibilitatea de a-și desfășura activitatea pentru care a fost creată, motiv pentru care a fost demarată procedura de insolvență.

Consiliul de Administrație al Cluj Arena S.A. prin decizia nr. 11/14.12.2016 a formulat Cererea de deschidere a procedurii de insolvență înregistrată la Tribunalul Specializat Cluj înregistrată sub nr. 1151/1285/22.12.2016 prin care se manifestă intenția de intrare în procedură de insolvență. Astfel a intervenit procedura de concediere colectivă. Societatea este condusă la ora actuală de un consiliu de administrație format din 5 membrii. Motivul insolvenței este imposibilitatea asigurării fondurilor bănești pentru plata datoriilor către Municipiul Cluj-Napoca, reprezentând debit din taxe pe clădire și teren plus penalitățile aferente.

Alți datornici la bugetul local sunt RADEF România Film, 3,6 milioane de lei, Cartierul Tineretului 3,3 milioane de lei, Sc Unirea SA 1,7 milioane de lei. Ceilalți debitori au datorii mult mai mici, comparativ cu primii patru, începând de la 300.000 de lei.

Consilierii locali PSD cer un plan de recuperare a creditelor

Consilierii social-democraţi clujeni consideră că lista debitorilor persoane juridice care înregistrează obligaţii fiscale restante la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca nu ar trebui să treacă neobservată, ci, dimpotrivă, ar trebui să impună un plan de măsuri de recuperare a sumelor restante.

“În legătură cu publicarea listei datornicilor persoane juridice la trim. 1-2017 către Primăria Cluj-Napoca, solicităm un plan de recuperare debite şi, de asemenea, dorim să aflăm care au fost măsurile luate până în prezent pentru recuperare debite. Vorbim de datorii de peste 1 an, iar pe primele locuri se află 3 societăţi cu acţionariat – Consiliul Judeţean, respectiv Primăria Cluj-Napoca.

Referitor la debitul înregistrat de Cluj Arena, dorim să ştim dacă există vreo şansă de a fi recuperat şi care este stadiul discuţiilor cu Consiliul Judeţean pe această tema. Observăm prezenţa pe lista datornicilor şi a societăţii ce administrează Sala Polivalentă, deci ne întrebăm cum poate o societate care beneficiază de tot sprjinul Primăriei, căreia i se votează orice varianta de buget şi orice majorare de capital, să tot figureze cu datorii?

Vom cere la viitoarea şedinţa de consiliu local un grafic de recuperare debite cu termene clare asumate” a declarat Dan Morar, liderul de grup PSD + ALDE

“Municipalitatea trebuie să urmeze toate demersurile legale pentru recuperarea sumelor restante de la toate societăţile aflate pe lista debitorilor. Persoanele juridice trebuie învăţate să-şi onoreze obligaţiile, aşa cum o fac şi persoanele fizice” a adăugat Corina Croitoru

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii