Ciceo avea securizată funcția la Aeroport. Vezi ce beneficii erau trecute în contract

Președintele Consiliului județean consideră că ieșirea publică a directorului Aeroportului prin care a afirmat că vor cădea avioanele odată cu plecarea lui din 17 octombrie a fost o excrocherie. În realitate, directorul Ciceo a avut grijă să își ia măsuri de siguranță încă de anul trecut pentru a nu putea fi înlocuit atât de ușor.

”Domnul Ciceo declara că dacă începând cu 17 octombrie nu mai este director vor cădea avioanele. Am zis atunci că avem de a face cu o manipulare și o excrocherie marca Ciceo. Există un act adițional la contractul de mandat. În momentul când directorul aeroportului făcea astfel de declarații era în posesia unui act adițional la propriul contract de mandat, act adițional încheiat încă de acum un an în 24 octombrie 2016, semnat de domnul Ciceo  și din partea CA de un domn Pop Ioan. În situația în care la finalul mandatului directorului general nu se finalizează procedura de selecție a directorului potrivit OUG 109, contractul de mandat al directorului se prelungește cu o perioadă de opt luni, sau dacă nu se termină nici atunci procedura, până la data încheiere contractului cu noul director. Acest lucru înseamnă că domnul director știa când anunța că vor cădea avioanele că are un act secret pe care îl ascunde de care eu știam, care îi dă lui putere să rămână până la concurs. La încetarea contractului de mandat, în condițiile în care nu se încheie un nou contract cu mandatarul, adică dacă nu câștigă concursul, unitatea la cererea directorului îi va asigura un loc în regie corespunzător pregătirii sale, cu salariu de director timp de 12 luni. Un alt articol menționează faptul că indiferent care este motivul pentru care îl dăm afară, și dacă îl găsim beat după-masa pe la 3,4,5 când se mai întâmplă spune că va primi șase salarii brute. Acesta este adiționalul pe care domnul director Ciceo îl avea în momentul când ieșea pe televizor și spunea că în data de 17 nu mai este director și vor cădea avioanele. Ultimul salariu al domnului Ciceo este de 19.400 plus 5000 de la Asociație.  Mai mult decât atât, este un caz unic în istorie în care directorul este beneficiarul contractului colectiv de muncă. Directorul beneficiază de drepturile contractului colectiv de muncă deși sindicatul negociază cu el acest contract. A fost un lucru prevers faptul că știa de acest act adițional, l-a ascuns și a manipulat întreaga opinie publică. Știa că Hotărârea de CJ nu poate să bată acest contract deoarece era anterior.”, potrivit lui Alin Tișe.

Alin Tișe acuză că la Aeroport există o întregă mafie și toate ilegalitățile comise de aceasta vor fi scoase la iveală.

”Lucrurile se vor agrava foarte mult. Noi am aflat din presă că s-a dat în funcțiune o platformă despre care noi nu știam nimic, platformă care este proprietatea județului și care nu a fost predatăniciodată către noi și noi nu am făcut recepția. Nu mai suntem dispuși să alocăm sute de milioane de euro pe mâna unei mafii care conduce aeroportul astăzi, oameni din aceiași familii cu salarii uriașe. Dacă nu mai alocăm bani la aeroport sabotăm zborurile  și nu dorim dezvoltarea județului. Dorim foarte mult, dar dorim să nu mai fure din asta. Dorim să nu mai facă pistă mai lungă decât s-a licitat, să nu mai fie prețul mărit cu 12 milioane de euro la pista veche. Dorim să comunice și să înțeleagă relația dintre Aeroport și Consiliul județean pe care ei o sfidează în totalitate. Dacă lipsa de comunicare va continua voi convoca CA și voi cere revocarea directorului. Eu nu sunt pus aici să tolerezi ilegalitățile pe care această mafie de la Aeroport le face. Aeroportul a avut 2 milioane de pasageri și nu a avut profit aproape deloc. Unde sunt acești bani? Unde se duc acești bani? Uitați-vă pe site-ul Ministerului la cifra de afaceri a Aeroportului să vedeți câți bani intră din taxe. Din 2 milioane de pasageri aeroportul nu are profit. Nu a vărsat la bugetul județului Cluj niciun ban. El astăzi încearcă să profite de publicitatea pe care o face, crezând că nimeni nu scrie despre aceste lucruri. Sub pretextul că dacă nu face publicitate aeroportul nu avea 2 milioane de pasageri, dar folosind publicitatea în alte scopuri. Milioanele de pasageri au fost aduse pentru că s-au investit milioane de euro. Infrastructura a adus zboruri și pasageri. În momentul când dăm pe mâna unui om 120 de milioane de euro, nu trebuie să știm ce face cu ei? Nu trebuie să știm salariile din aeroport? cheltuiala pe care aeroportul a făcut-o cu deplasările directorului se ridică la 500.000 de lei. În condițiile în care eu nu mi-am decontat nicio cazare și nicio diurnă”, explică președintele Tișe.

Alin Tișe a declarat că nu a știut de ceea ce se întâmplă la Aeroport, dar acum că a aflat va continua demersul prin care să demaște ilegalitățile din această regie, indiferent de presiuni.

”Nu am știut de aceste lucruri, am mers pe relația de colaborare. Indiferent despre ce persoane mă contactează și mă sună nu voi renunța la acest demers. Aceste demersuri vor merge până la capăt pentru că toată lumea trebuie să știe ce este acolo. Toată lumea înțelege importanța aeroportului, dar nu se poate transforma aeroportul într-o proprietate personală”, a completat Tișe.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii