Centrul de Informare Turistică promovat de Autoritatea Națională pentru Turism  

Primăria Cluj-Napoca, prin Centrul de Informare Turistică, a primit invitația de a prezenta modelul de bune practici în dezvoltarea și promovarea destinației turistice a municipiului, la conferințele pe care Autoritatea Națională pentru Turism (ANT) le organizează în perioada 19 septembrie – 3 noiembrie 2016, în parteneriat cu Google România. În cursul zilei de ieri, 4 octombrie 2016, reprezentanții Centrului de Informare Turistică au participat la Brașov, la Seminarul pentru dezvoltarea profesională a centrelor de informare turistică, în scopul creșterii competitivității și sustenabilității acestora. La invitația ANT, Primăria Cluj-Napoca a prezentat studiul de caz privind rolul centrului de informare turistică în realizarea și implementarea strategiei de promovare a destinației turistice.

Centrul de informare Turistică a mai prezentat până în prezent, modelul de bune practici al municipiului Cluj-Napoca în cadrul conferințelor care au avut loc la Constanța (în 19 septembrie 2016) și Timișoara (în 30 septembrie 2016).

Aceste conferințe sunt organizate la nivel regional în scopul promovării noului concept de management al destinației turistice, offline și online, în vederea înființării Organizațiilor de Management al Destinațiilor (OMD), care vor contribui la creșterea competitivității destinațiilor turistice românești, pe baza principiilor de specializare și diferențiere a proceselor de planificare strategică.

Caravana Google ANT se adresează atât autorităților publice locale și centrelor de informare turistică, cât și instituțiilor culturale, mediului academic, agenților economici membri ai Camerei de Comerț și Industrie, precum și asociațiilor de dezvoltare și promovare turistică, asociațiilor patronale și federațiilor din turism, organizațiilor non-guvernamentale cu activitate în domeniul turistic.

Caravana va continua în orașele Târgu Jiu, Brăila, Cluj-Napoca, Suceava și București.

Precizăm faptul că la Cluj-Napoca, cei mai mulți turiști au venit în luna august a acestui an, când numărul lor s-a ridicat la aproximativ 40.000, cu 10.000 mai mulți față de anul trecut (când erau înregistrați 30.000 de turiști).

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.