Centrul Cultural Transilvania

În ce stadiu e proiectul Centrul Cultural Transilvania?

Un clujean a dorit să știe dacă proiectul promis de Emil Boc acum 14 ani, Centrul Cultural Transilvania, mai este de actualitate. Potrivit municipalității în acest moment proiectul este la nivelul realizării unor studii, urmând să găsească pe cineva interesat de concesionarea lucrărilor.

Referitor la obiectivul “ CENTRU CULTURAL TRANSILVANIA “ – CLĂDIREA SĂLII DE CONCERTE, SEDIUL FILARMONICII TRANSILVANIA, PIAŢA TRANSILVANIA, ANEXE TEHNICE ŞI PARCAJE SUBTERANE s-a elaborat documentatia STUDIU DE FUNDAMENTARE A DECIZIEI DE CONCESIONARE pentru demararea procedurilor necesare în vederea concesionării lucrărilor pentru realizarea şi exploatarea unor imobile cu funcţiuni complexe pe terenul, aflat în proprietatea Municipiului Cluj-Napoca, B-dul 21 Decembrie 1989 nr. 106 si documentatiile aferente.

Prin H.C.L. nr.976 din 28 noiembrie 2017 s-a aprobat concesionarea lucrărilor pentru imobilul cu funcțiuni complexe, hotel sau clădire de birouri și atribuirea unui contract de achiziție publică pentru realizarea întregului ansamblu “ CENTRU CULTURAL TRANSILVANIA “ – clădirea sălii de concerte, sediul Filarmonicii Transilvania, Piața Transilvania, anexe tehnice și parcaje subterane, în conformitate cu opțiunea nr.1 din STUDIUL DE FUNDAMENTARE aprobat prin aceeași hotărâre, urmând ca după aprobarea Caietului de Sarcini în Consiliul Local, să demarăm procedurile de achiziție. Sunt în curs de elaborare serviciile de proiectare la obiectivul de investiţii “ REABILITARE – RESTAURARE SI EXTINDERE (MANSARDARE) IMOBIL PENTRU AMENAJARE GALERIE DE ARTA CONTEMPORANA, Bulevardul 21 DECEMBRIE 1989, nr.106 “.

Boc caută un investitor pentru Centrul Cultural Transilvania

”Centrul Cultural Transilvania este o investiție mare, în valoare de 150 de milioane de euro ce vizează parkingul și clădirea. Municipalitatea nu dispune de aceste resurse financiare de aceea caută un investitor privat care să realizeze parkingul, să-l utilizeze, și în schimbul parkingului primește o porțiune de teren pe care să își construiască o clădire de birouri sau un hotel de cinci stele, nouă revenindu-ne obligația construcției clădirii Filarmonicii”, potrivit primarului

Proiectul Centrului Transilvania a devenit parcare

Între timp, deoarece municipalitatea a eșuat în realizarea proiectului Centrului Cultural Transilvania, respectivul amplasament a fost transformat în parcare. Primăria Cluj-Napoca a amenajat 229 de noi locuri de parcare pe str. Năvodari nr. 4, la aprox. 500 de metri de Catedrala Ortodoxă, în direcția Mărăști, pe locația fostei unități militare. Potrivit municipalității, parcarea va avea un caracter temporar, până la construcția viitorului parking din cadrul proiectului Centrului Cultural Transilvania.

Citește și:

Epopeea Centrului Cultural Transilvania se reia. De la zero

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare