cel mai mare buget

Cluj, județul cu cel mai mare buget din România. Primul loc la absorbția de fonduri europene

Consiliul Judeţean Cluj ocupă primul loc în ţară în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene, devenind astfel judeţul cu cel mai mare buget din România.

“Cea mai mare realizare a acestui mandat o reprezintă atragerea a nu mai puţin de 250 de milioane de euro pentru drumuri, şcoli şi spitale. La acestea se mai adaugă şi suma de 355 de milioane de euro atraşi pentru dezvoltarea reţelei de apă şi canalizare din judeţ. Este cel mai mare buget din istoria acestui judeţ şi este numărul 1 din România”, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

În prezent, Consiliul Judeţean Cluj implementează nu mai puţin de 25 de proiecte europene finanţate în proporţie de aproape 75% prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014-2020, restul fiind depuse pe Programele Operaţionale Infrastructură Mare, Sectorial Mediu şi Capacitate Administrativă.

Valoarea tuturor aceste proiecte aflate în implementare reprezintă cea mai mare sumă într-un an atrasă din fonduri nerambursabile din istoria forului administrativ judeţean.

Bugetul pe anul 2019 , cel mai mare din istoria judeţului Cluj

Bugetul Judeţului Cluj este, astfel, cel mai mare din ţară, în sumă de 2,16 miliarde lei, un procent semnificativ din totalul veniturilor fiind reprezentat de absorbţia de fonduri europene nerambursabile.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare