Punctul critic al pandemiei este înregistrat acum în România, iar Clujul este unul din cele mai afectate județe. Afirmațiile și sfaturile lui Klaus Iohannis

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Președintele României, Klaus Iohannis, a postat în cursul serii precedente pe rețeaua de socializare Facebook sfaturi și afirmații în contextul pandemiei de coronavirus. Acesta confirmă că ultima săptămână înregistrează cea mai mare creștere de cazuri de îmbolnăvire cu noul COVID-19.

Mesajul președintelui

„România a avut în ultima săptămână cea mai mare creștere a numărului de cazuri de îmbolnăvire de la debutul epidemiei de COVID-19. Această tendință accelerată duce la aglomerarea secțiilor de terapie intensivă și la un număr tot mai mare al deceselor. Ne aflăm din nou într-un punct critic și avem de făcut, fiecare dintre noi, o alegere fundamentală. Vrem să mergem pe un drum care duce la o explozie de cazuri și la supraaglomerarea spitalelor, un drum la capătul căruia ne așteaptă multă suferință și pierderi incomensurabile? Sau alegem să avem și viață socială, locuri de muncă și o economie funcțională? Putem avea aceste lucruri doar dacă dăm dovadă de responsabilitate și respectăm cu strictețe regulile care ne permit să ne protejăm sănătatea, dar și viața celorlalți.”.

Sfaturile date de Klaus Iohannis

 „Purtatul măștii, distanța socială, igiena mâinilor, evitarea aglomerațiilor, munca de la domiciliu, acolo unde acest lucru este posibil. Sunt lucruri care stau în puterea noastră și ajută enorm să ținem sub control epidemia. Haideți să dăm dovadă de solidaritate și să depășim împreună, cu bine, aceste momente dificile!”, transmite președintele pe Facebook.

Situația în Cluj

Având în vedere creșterea cazurilor de infectări cu virusul SarS-Cov-2 s-au luat măsuri cu privire la limitarea vieții sociale de către autorități în anumite zone a țării. Astfel, particular, analizând cazurile confirmate, județul Cluj este foarte aproape de introducerea unor măsuri, deoarece raportul este de 1,43 la mia de locuitori, urmând ca la 1,5/1000 să se ia în calcul limitarea și îngrădirea unor drepturi. 

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău