Ceartă de mahala în Consiliul Județean. Replici dure între consilieri

WP_20140130_006

De ziua celor trei sfinți Vasile, Grigore și Ioan, puterea și opoziția s-au lansat într-o dispută cu iz de ceartă de mahala în ședința ordinară a Consiliului Județean.

Consilierii județenii PSD Dan Canta și Ivan Ilarie au tăbărât pe junele politician portocaliu Alexandru Coroian și au făcut instrucție ca la carte cu acesta, deoarece vorbea prea mult și fără sens. Printre replicile agresive dintre aceștia, Canta l-a acuzat pe Coroian că nu este capabil să interpreteze bugetul deși este la al doilea mandat al său în această instituție publică. Greșeala consilierului PDL este că în loc să compare bugetul CJ din 2013 cu cel din 2014, acesta a comparat bugetul inițial din 2014 cu bugetul final din 2013. ” Dumneavoastră nu sunteți capabil să interpretați bugetul Consiliului Județean și confundați merele cu perele” i-a reproșat pe un ton ridicat consilierul USL Dan Canta. De asemenea acesta s-a oferit să le dea lecții tuturor colegilor săi din PDL despre cum se construiește un buget.

Disputa a continuat pe toată durata ședinței, aducându-se acuze și dintr-o parte și din cealaltă că nu se comportă civilizat. Ba mai mult Alexandru Coroian a subminat autoritatea președintelui Consiliului Județean Horia Uioreanu.

Consilierul județean Ivan Ilarie le-a spus pedeliștilor: “Încercați să gândiți ce spuneți”, iar Dan Canta: “Dincolo de capriciile voastre, disputele de mahala voi le generați. Sunteți superficiali, nu cunoașteți bugetul și cum se formează. Haideți că vă învăț eu. Aveți o variantă- să vă retrageți din consiliul județean.”

Consilierul județean PNL Secară Dorel afirma în ședința publică: “PDL nu a luat-o pe câmpie, ci a luat-o pe arătură.”

Consilierul județean PDL Rareș Rusu îl trimite pe Dan Canta la birou.

Se poate observa cu tristețe că unii consilieri județeni în loc să se preocupe de problemele oamenilor care i-au trimis să-i reprezinte, vin la ședințe cu lecțiile uitate acasă, dornici de ceartă, fără să ofere soluții pertinente, fără diplomație politică și fără respect față de colegii lor, indiferent de coloratura politică!

de Ionuț Geană

 

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

1 comentariu

  • Pe insuportabilul de cant ar trebui sa-l bage astia la pensie si sa taca. ii un guraliv fara scrupule care nu face mai nimic. pierde vara
    Ilarie este un perdant care ar trebui sa mearga la ferma, agricultor fara proiecte consistente.
    Iar Coroian este o papusa politica imatura care nu stie ce vorbeste. Atat ca umple si el consiliul judetean si misuna toata ziua pe eroilor….saracu