Ce spune Rafila despre numărul crescut de cazuri. „Suntem în valul doi al pandemiei”

Cazurile de coronavirus au crescut drastic în ultimele zile, iar Medicul Alexandru Rafila a spus sâmbătă că este nevoie de o strategie „predictivă” care să ofere soluţii pentru ce urmează să se întâmple. Alexandru Rafila, reprezentatul României la OMS a spus că “e evident” că toată Uniunea Europeană trece, în prezent, prin al doilea val al pandemiei de COVID-19, inclusiv țara noastră.

„Suntem în valul doi, e evident pentru toată lumea. Important e un trend, nu o descriere poetică a situaţiei. Suntem în valul doi şi toate ţările din Uniunii Europene sunt în valul doi. Avem o problemă foarte serioasă, pentru că se înmulţesc cazurile” a declarat Alexandru Rafila, sâmbătă, la postul Digi24.

„Problema e legată de faptul că toate activităţile continuă concertat. (…) Ce probabil s-a discutat mai puţin până acum, cu cât ai mai multe cazuri ai o transmitere comunicară mai intensă şi lucrul ăsta face ca efectul de multiplicare să fie mult mai rapid. Chiar dacă acum avem suficiente locuri în spital, în secţiile de terapie intensivă, lucrul ăsta poate să se schimbe într-un timp relativ scurt şi atunci trebuie, probabil, o gândire şi pe un termen nu foarte lung, de două săptămâni ca să spunem aşa, ce se întâmplă dacă avem în continuare acest număr de cazuri. (…) Dacă facem o reprezentare grafică remarcăm o creştere care se accelerează pe măsură ce numărul de cazuri creşte şi practic transmiterea comunitară se extinde. (…) Aceste 400 de paturi care sunt disponibile în momentul de faţă se pot ocupa în câteva zile” a afirmat Alexandru Rafila.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii