fabrica clujana

Ce șanse de salvare are fabrica Clujana?

Fabrica de încălțăminte Clujana se chinuie să supraviețuiască de la un an la altul. Anul trecut, ANAF a blocat activitatea fabricii timp de patru luni pentru neplata unor datorii istorice.

Anul trecut activitatea fabricii Clujana a fost blocată timp de 7 luni de către ANAF. În această perioada am funcționat în limita de avarie. La sfârșitul anului am cerut protectia pe Legea 85 și am reușit să deblocăm situația. Am inceput cu un deficit foarte mare anul 2018, dar am inceput sa revenim sa acoperim deficitele si sa ajungem intr-o situatie de echilibru la 5 luni după deblocare. Avem toată capacitatea de producție acoperită, până la sfârșitul anului. În continuare sperăm sa creștem producția si valoarea adăugata până la finalizarea planului de reorganizare„ a declarat directorul Florin Gliga.

Clujana, 15 milioane de lei, datorii restante

Fabrica are datorii restante în valoare de 15 milioane de lei, cea mai mare parte a acestora fiind datorii către ANAF.

Odată cu pierderea eșalonării in 2017, am avut o crestere de plăti de 300.000 de lei pe lună. Aceasta a fost cauzată de crestere salariilor si crestere ratei pentru datoriile vechi. ANAF a trecut la scandență toată suma care o avem datorie. Am atacat ANAF pe mai multe directii. În primul rând situatia fabricii declarata in urma cu multi ani, fabrică aflată în procedură de privatizare cu o protecție specială. De asemenea, am adus în discuție prevederile condului de procedura fiscala. ANAF a dispus executarea garantiilor și noi am cerut protectia. Datoriile restante sunt de 15 milioane de lei, 95% din datorie este către ANAF”, potrivit lui Gliga.

Directorul fabricii crede că planul de reorganizare este soluția cea mai bună pentru a salva Clujana.

Perspectivele sunt clare, în 2016 am demonstrat că activitatea operațională este sustenabilă. În 2017, deoarece am avut activitatea blocată nu am putut demonstra acest lucru. Există perspective sustenabile in functie de cum poate fi pus in aplicare planul de reorganizare care să fie aprobat de creditori”, a completat Florin Gliga.

Citește și:

Clujana, scoasă la vânzare de ANAF. Este sfârșitul fabricii de încălțăminte?

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare