Ce face Primăria Cluj-Napoca să elimine cerșetorii din oraș

Viceprimarul Dan Tarcea recunoaște că atât timp cât Clujul este un oraș prosper, care atrage turiști, și cerșetorii vor fi de asemenea, atrași să vină în Cluj-Napoca.

”Cluj-Napoca este un magnet nu doar pentru turiști, cât și pentru persoane care apelează la mila publicului, fac un apel pe această cale să nu le dea bani pe stradă acestor persoane, deoarece sunt organizate în tot felul de grupuri. Sunt fundații de caritate, sunt biserici care se asigură că banii ajung acolo unde trebuie. De cele mai multe ori banii care se dau pe stradă undei femei fără adăpost nu ajunge la persoana respectivă ci în spate sunt alte persoane care beneficiază de acești bani”, potrivit viceprimarului.

Clujenii se plâng de faptul că cerșetorii și oamenii fără adăpost au acaparat parcul de la Expo Transilvania care astflel nu mai poate fi folosit de clujeni. Primăria Cluj-Napoca le pune la dispoziție un centru de găzduire, dar cei mai mulți refuză să rămână acolo.

”În parcul de la Expo Transilvania sunt persoane din alte localități. Noi avem și un centru pentru persoanele fără adăpost. Avem 102 locuri, poliția locală îi duce acolo dar ei nu vor să rămână. Aceștia preferă să stea pe străzi deoarece se pare că se câștigă mulți bani. Poliția locală i-a amendat, i-a trimis în localitățile de domiciliu. Aceștia se întorc, dar o să facem controale permanente ca să-i descurajăm. Noi ne bucurăm că am reușit să îi determinăm să nu mai vină în centrul orașului, dar mai sunt la periferii. Este o acțiune continuă, avem parteneriate și cu ONG-urile că să rezolvăm această problemă”,  a declarat Dan Tarcea.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii