Ce face primăria în 2017 pentru decongestionarea traficului din Cluj

Viceprimarul Dan Tarcea a făcut o trecere în revistă a măsurilor pe care municipalitatea le va lua pentru a rezolva, măcar parțial problema traficului din oraș.

Noi sensuri giratorii

Primăria va amenaja o serie de noi sensuri giratorii:  la intersecția străzilor Calea Turzii cu Mihai Românu, și la intersecția străzilor Bună Ziua, Măceșului și Trifoiului și la intersecția strada Câmpului și Calea Mănăștur. Un alt sens giratoriu va fi la intersecția străzii Mehedinți cu Islazului și la intersecția străzilor Brâncuși, Romulus Ladea, Fagului, Borhanci.

”Sensul giratoriu de la intersecția străzilor Brâncuși, Romulus Ladea, Fagului, Borhanci este posibil să nu îl realizăm în acest an deoarece avem nevoie de teren de la USAMV și CTP. Cei de la USAMV trebuie să ne cedeze 4000 mp și sunt deschiși să ne ajute, e nevoie și de o hotărâre de Guvern. Imediat după cedarea terenurilor vom putea să lărgim strada Borhanci, să facem o bandă de ieșire de pe strada Borhanci”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

Modernizarea străzii Islazului

Toată strada Islazului va fi reconfigurată deoarece în acest moment câte o bandă pe fiecare sens este ocupată de mașinile parcate nelegal.

”Vom realiza lucrări de întreținere și reparație strada Islazului. Vom reconfigura întreaga strada Islazului deoarece momentan acolo este haos. O bandă pe fiecare sens de circulație este blocată de mașini parcate neregulamentar, să reconfigurăm partea de parcări. Vom face un sens giratoriu la intersecția străzii Islazului cu Mehedinți. După toate studiile pe care le-am realizat am ajuns la concluzia că se impune acolo un sens giratoriu. După ce toată strada va fi reconfigurată se va circula acolo mult mai bine, inclusiv mijloacele de transport în comun. Pe strada Islazului sun momentan parcări oblige și trebuie să le facem paralele cu bordura, deoarece mașinile parcate oblig blochează o bandă. Mai mult decât atât nu avem solicitări de abonamente și toți care parchează acolo parchează fără să fie taxați. Analizăm inclusiv posibilitatea de a amenaja parcări cu plata orară. Vor fi afectați 50 de persoane care s-au obișnuit să parcheze fără să respecte nicio regulă, dar se vor bucura zeci de mii, cei care folosesc strada Islazului. Cei care vor sta mai puțin în trafic vor aprecia acest efort pe care îl face primăria.  Avem un parking pe strada Primăverii care are locuri disponibile”, a declarat viceprimarului

Lărgirea străzii Câmpului

Tarcea a anunțat că în plan pentru 2017 este și lărgirea străzii Câmpului prin eliminarea mașinilor parcate pe trotuar.

”Lărgirea străzii Câmpului de la Mehedinți până la sensul giratoriu. Vom reduce din trotuare, deoarece acolo sunt trotuare care au 3 metri și sunt mașini parcate pe trotuar. Practic strada Câmpului nu a fost proiectată ca mașinile să stea pe trotuar sau carosabil, practic a fost proiectată să stea în curți și garaje.

Reamenajare Calea Turzii și Piața Cipariu

 Scuarul aflat pe mijlocul drumului va fi mai mic și se va face încă o bandă de stocaj, deoarece cei care vin dinspre Prefectură și vor să meargă în stânga în Gheorgheni iese pe trei benzi și intră pe două benzi.

Bretele la sensul giratoriu din Mărăști

Vor fi amenajate două bretele la sensul giratoriu din Mărăști,  pentru virajul la dreapta dinspre Someșeni înspre Fabricii și virajul la dreapta dinspre Fabricii spre centru, astfel cei care doresc să meargă dinspre Someșeni spre Fabricii să nu mai intre în sensul giratoriu. A fost demarată procedura pentru studiul de fezabilitate privind un pasaj subteran sau suprateran, care să pornească din fața Bisericii Sfântul Petru, să treacă pe sub sensul giratoriu și să iasă după sens.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii