CCR dezbate proiectul de lege care prevede cumpărarea și vânzarea de terenuri agricole

Marți, Curtea Constituțională a României dezbate proiectul de lege cu privire la cumpărarea și vânzarea de terenuri agricole, toate acestea la sesizarea primită din partea PNL și USR.

Sesizarea face referire la actul normativ pentru modificarea şi completarea Legii 17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării-cumpărării terenurilor agricole situate în extravilan şi de modificare a Legii 268/2011 privind privatizarea societăţilor comerciale ce deţin în administrare terenuri proprietate publică şi privată a statului cu destinaţia agricolă şi înfiinţarea Agenţiei Domeniilor Statului.

„Poziţia PNL este că această lege este (…) cu dedicaţie specială pentru baronii PSD, marii latifundiari din zona de Sud a României”, declara la începutul lunii iunie liderul deputaţilor liberali, Florin Roman.

El a mai adăugat faptul că  legea restrânge dreptul de proprietate, iar terenurile respective sunt „vândute la bani de nimic doar lor”.

Florin Roman susține că PSD dă dovadă de populism atunci când spune „nu ne vindem ţara”, dar promovează un proiect de lege prin care interzice vânzarea participaţiunilor statului la societăţile comerciale şi la companiile naţionale unde statul este acţionar.

Sursa foto: agrointel.ro

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii