strada buna ziua

Cât timp mai au de așteptat clujenii până vor vedea strada Bună Ziua modernizată?

Primăria Cluj-Napoca a anunțat încă din 2016 că urmează să demareze un proiect de lărgire a străzii Bună Ziua, însă această investiție nu poate fi realizată atât timp cât strada nu se află în proprietatea municipiului. Primăria a făcut demersuri către Guvern încă din decembrie 2016, dar mai au de așteptat până ce strada va fi trecută din administrarea Ministerului Transportului în administrarea Primăriei Cluj-Napoca.

Guvernul acesta și precedentele ar trebui să aibă obiective foarte clare, de exemplu cum să ne dea înapoi strada Bună Ziua. Pe acea stradă circulă mii de clujeni și se află în proprietatea Guvernului. Ar trebui să ne dea strada înapoi să putem face investiții pe această stradă. În decembrie 2016 a fost trimisă ultima hârtie pentru strada Bună Ziua. Avem corespondențe legat de strada Bună Ziua, dar din păcate nu ne putem apuca să facem nimic până ce această stradă nu este transferată la municipiul Cluj-Napoca. Această stradă a aparținut municipiului Cluj-Napoca, a fost dată în administrare Direcției de Drumuri Județene pentru investiția realizată în anul 2006-2007 și au uitat să ne dea strada înapoi. Totul este simplu, așa cum v-am dat în 2006 strada, așa să ne-o dați înapoi”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

Viceprimarul Tarcea speră doar ca procedura de transfer a străzii să nu dureze cinci ani la fel ca și în cazul Parcului Feroviarilor.

Acum la fiecare solicitare vin și ne spun că trebuie să mai depunem încă un act, apoi vine o altă solicitare să mai depunem alt act. După ultima poveste au spus că strada nu este cadastrată. Noi am cerut să ne-o dea așa și să o cadastrăm noi. În acest moment, sunt în procedură de cadastrarea ca să ne-o poată da înapoi. Chiar azi voi avea o întâlnire cu cei de la DRDP și voi discuta și această procedură.  E foarte greu să spun cât timp va dura deoarece nu depinde de noi, depinde de Guvern. Nu a fost normal să stăm cinci ani să facem solicitări pentru Parcul Feroviarilor, și alți ani pentru strada Badea Cârțan și strada Depoului. După multe lupte au fost trecute în proprietatea municipiului Cluj-Napoca. După experiența cu Parcul Feroviarilor când a durat cinci ani, sper să nu așteptăm cinci ani pentru că plecăm de pe lumea asta și strada nu este rezolvată și este în același stadiu”, potrivit lui Tarcea.

Imediat ce strada va fi trecută în administrarea Primăriei, municipalitatea va demara studiul de fezabilitate în vederea realizării expropierilor.

Noi suntem pregătiți să facem investițiile pe strada Bună Ziua, suntem pregătiți să dăm drumul la studiul de fezabilitate pentru a putea face exproprierile. Am făcut alocări bugetare în vederea realizării expropierilor pe cauză de utilitate publică, să facem profilul străzii astfel încât să permită lărgirea străzii, piste de biciclete, spațiu verde. Din păcate, până nu se mișcă acest Guvern să ne dea strada nu se poate face nimic”, a explicat Dan Tarcea.

Muncipalitatea a făcut solicitări pentru a prelua și strada Triajului în vederea demarării lucrărilor de modernizare. Clujenii care locuiesc pe acea stradă sunt foarte nemulțumiți de situația extrem de proastă în care se află strada, dar momentan primăria nu poate să îi ajute.

La fel suntem și cu strada Triajului. Degeaba vin oamenii la primărie să ne ceară soluții, nu avem ce să facem. Prin aceiași tragedie au trecut și cei de pe străzile Badea Cârțan și Depoului. În sfârșit cele două străzi au intrat în proprietatea municipiului Cluj-Napoca. În acest moment suntem în faza de proiectare pentru a putea moderniza cele două străzi”, potrivit lui Tarcea.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare