Casele de pe strada Maramureșului, afectate de traficul greu

Clujenii care locuiesc pe strada Maramureșului au făcut zeci de solicitări pentru interzicerea mașinilor de mare tonaj pe această stradă. Ei se plâng nu doar de zgomot ci de faptul că stradă și casele lor sunt afectate de aceste mașini.

Case afectate de traficul greu

Cea mai mare problemă a locuitorilor de pe strada Maramureșului este faptul că traficul greu reprezintă un pericol pentru casele lor.

”Domnule primar va rog sa luati masuri impotriva traficul greu ilegal de pe strada Maramuresului. Am ajuns in situatia in care din cauza traficului greu ne crapa peretii caselor. Zilnic sute de betoniere si alte camione trec pe strda fara a tine cont de restrictile din zona. Va rog trimite-ti echipaje sa faca filtre in zona”, semnalizează un clujean

”De cate ori nu am facut sesizari si nimic!Nu se rezolva absolut nimic…nimeni nu respecta legea iar autoritatile nu isi fac treaba”, este nemulțumirea unui alt cetățean.

Mașinile de mare tonaj, interzise pe strada Maramureșului

Chiar dacă traficul greu este interzis pe strada Maramureșului, sunt multe mașini care au permis de liberă trecere deoarece aparțin de societățile din apropiere, însă sunt și multe alte mașini care încalcă legea.

”Pe strada Maramuresului este interzis traficul greu, cu auto peste 3.5 t. Cu toate acestea, zilnic, betoniere incarcate la maxim tranziteaza in mare viteza. Nu cred ca au autorizatie sa incalce limitarile legale. Va rog transmiteti politiei locale sau rutiere sa efectueze verificari si sa stopeze acest trafic. Ne distruge casele”, potrivit unui clujean.

”Domnule primar va rog sa luati masuri in cea ce priveste traficul greu de pe strada Maramuresului doarece se circula ziua si noptea cu tiruri de mare tonaj.  Există rute alternative (centuri) care nu afecteaza nici locuitorii din zona, nici casele lor. Nu cred ca mai aveti scuza sa nu eliminati traficul greu de pe aceste doua strazi. In afara de indiferenta/incompetenta”, își exprimă nemulțumirea un al locuitor de pe strada Maramureșului.

Poliția locală face periodic verificări

Primăria Cluj-Napoca a precizat că Poliția locală face verificări periodice și cei care nu au dreptul să circule pe strada Maramureșului sunt amendați.

”La verificarile efectuate de catre politistii locali din cadrul Serviciului Control trafic rutier în data de 14 martie 2017 au fost verificati 9 conducatori auto, din care doi detineau autorizatie de libera trecere, iar 7 conducatori auto au fost sanctionati contraventional conform OUG 195/2002, pentru faptul ca nu detineau autorizatie de liber acces. Mentionam faptul ca autovehiculele care tranziteaza strada Maramuresului si detin autorizatie de libera trecere, au puncte de lucru pe strazile adiacente acesteia”, potrivit municipalității.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii