Acasă Administrativ Cartierul Borhanci este blocat. Autorizațiile de construire sunt suspendate

Cartierul Borhanci este blocat. Autorizațiile de construire sunt suspendate

Cartierul Borhanci s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, dar infrastructura nu a fost concepută pentru a face față unei astfel de dezvoltări majore. În acest moment autorizațiile de construire pentru noi blocuri sunt suspendate până când municipalitatea reușește să găsească o soluție pentru partea de trafic. Primăria lucrează la un proiect de lărgire a străzii și de realizarea a unui sens giratoriu la intersecția străzilor Borhanci, Romul Ladea și Brâncuși.

În acest moment capacitățile de circulație pe strada Borhanci au ajuns la 100%, este pe roșu și comisia de circulație nu ne dă aviz fără soluții de trafic. În acest moment primăria se află într-o fază avansată de discuții cu USAMV pentru ca la intrarea dinspre Borhanci pe Brâncuși, la intersecția cu Romul Ladea să realizăm o lărgire și un sens giratoriu. Până nu se face o lărgire și un sens giratoriu nu se pot aproba proiectele de contrucție. Proiectele ce prevăd mai puțin de 20 de apratamente se aprobă, ce este peste 20 așteaptă această modificare deoarece nu avem voie pe lege să distrugem calitatea vieții, nu vor mai putea să iasă din cartier”, a declarat primarul Emil Boc.

Edilul a scpecificat că acest proiect privind sensul giratoriu va fi finalizat în acest an, moment în care se va putea construi din nou în Borhanci. Chiar și municipalitatea este afectată, deoarece în Borhanci primăria deține 80 de hectare de teren unde urmează să fie construite locuințe sociale și să fie date parcele în concesiune pentru tinerele familii.

Și noi suntem blocați, avem 80 de hecatre de teren și investiția noastră este blocat. este prevăzut ca până în toamnă să se poată realiza acest sens giratoriu. Anul acesta situația se ve debloca, dar nu putem să trasformăm zona într-o zonă imposibil de locuit. Orașul nu are voie să meargă în jos pe ceea ce înseamă calitatea vieții. Este un oraș atractiv, un oraș magnet, un oraș în care lumea vine, dar nu putem distruge ce avem nici în Borhanci, nici în altă parte”, potrivit primarului

Municipalitatea a realizat un studiu de oportunitate privind dezvoltarea zonei Borhanci. Astfel, se dorește realizarea unui cartier de locuințe destinat tinerilor. Astfel, primăria va concesiona terenul unor familii care doresc să își construiască o casă. În contextul actual, accesul persoanelor la o locuință este relativ restricționat. Creșterea prețului pentru construcția de locuințe de pe piața clujeană, precum și retrocedarea caselor naționalizate a dus la o creștere semnificativă a numărului de cereri de locuințe la nivelul Primăriei Cluj-Napoca. În acest moment soluții de rezolvare a lipsei de locuințe există doar pentru un număr scăzut de cazuri sociale și de locuințe ANL. Acest proiect se adresează segmentului de populație cu vârsta mai mare de 35 de ani (care nu se mai încadrează în proiectul ANL din cauza condiției restrictive raportat la vârstă) care dispune de venituri proprii dar nu la un nivel care să asigure accesarea pieței imobiliare/ de creditare.

Pe lângă partea de concesionare a parcelelor de teren, municipalitatea dorește să realizeze locuințe sociale dar și locuințe pentru cei care nu își permit să-și construiască o casă.

Exit mobile version