Care este stadiul lucrărilor la străzile din Cluj

Viceprimarul Dan Tarcea a făcut o scurtă trecere în revistă a stadiului lucrărilor pe străzile din municipiu. Potrivit lui Tarcea, lucrările vor fi încheiate până la 15 septembrie.

S-a finalizat Podul Traian, încep lucrările pe strada Traian

Abia a fost inaugurat podul Traian că au și fost demarate lucrările de modernizare a străzii Traian.

”Au început deja lucrările la strada Traian. Se lucrează pe primul tronson București-Strada Oașului. Aștept să văd un grafic și pentru al doilea tronson să vedem în ce măsură afectează traficul. Dacă vom putea încheia lucrările până la data de 15 septembrie, vom începe și acolo lucrările. Dacă nu le vom demara doar la anul”, potrivit viceprimarului

Câmpului finalizată, Islazului până în 15 septembrie

În ceea ce privește reorganizarea crculației în cartierul Mănăștur, au fost finalizate lucrările la partea carosabilă pe strada Câmpului, iar lucrările la strada Islazului au termen de finalizare 15 septembrie.

”Pe strada Câmpului s-a finalizat partea de carosabil, mai trebuie montați stâlpișorii pe partea dreaptă deoarece încă mai sunt cetățeni care încă parchează și blochează o bandă de circulație. În ceea ce privește lucrarea de la intersecția Câmpului cu Calea Mănăștur așteptăm să iasă autorizația de construire. Este obligatoriu ca și această lucrare să fie finalizată până la 15 septembrie, deoarece după această dată traficul se îngreunează foarte mult și nu am vrea să îl bulversăm și noi și mai tare. Suntem în grafic cu lucrările pe strada Islazului, vor fi finalizate până pe 10 septembrie va fi reorganizată și va fi gata. Pe 115 parcări, 45 sunt abonamente. Vom păstra în continuare parcările cu abonament, iar dacă în continuare nu vor fi solicitări pentru parcările cu abonament, le vom transforma în parcări cu plata orară”, a menționat Tarcea.

Lucrările la Podurile Garibaldi și Porțelanului vor fi demarate abia anul viitor, în acest an urmând să fie organizate licitațiile.

”Licitațiile pentru cele două poduri vor fi demarate în acest an. În cazul Podului Garibaldi mai trebui obținut un aviz de la Compania de Apă. Putem obține autorizația de construire în maxim o lună și vor începe lucrările pentru Podul Garibaldi și Podul Porțelanului, anul viitor”, a explicat viceprimarul.

Bandă dedicată din 1 septembrie

Tarcea a menționat faptul că banda dedicată va fi implementată pe axa est-vest începând cu 1 septembrie.

”În ceea ce privește lucrările din Piața Unirii, partea de trotuar va fi finalizată până la 1 august, iar pentru partea de carosabil, termenul este de 30 august. Benda dedicată va fi implementate până în 1 septembrie. Aceasta va fi de la Biserica Sfântul Petru până la Primărie. Parcările de pe strada 21 Decembrie vor fi desființate, deoarece banda dedicată este mai importantă decât locurile de parcare”, a declarat Tarcea.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii