Care este stadiul lucrărilor la Autostrada Câmpia Turzii-Târgu Mureș? (VIDEO)

Asociația Pro Infrastructura a realizat o nouă filmare din avion de pe cele patru loturi ale Autostrăzii Transilvania (A3) între Câmpia Turzii și Târgu Mureș. Pe cei 47,3 km, față de începutul lunii iunie, șantierele au avansat într-un ritm acceptabil.

Vizionați filmarea aeriană a celor patru loturi

Straco (pe secțiunea Câmpia Turzii-Chețani) a început forajele la podul peste Râul Arieș și a progresat timid la celelalte structuri mai avansate (viaductul de la Hădăreni și nodul rutier de la Chețani), dar și la terasamentele dinspre est.

Pe sectorul următor dintre Chețani și Iernut, asocierea Astaldi-Max Boegl a progresat semnificativ la structurile mari peste Râul Mureș, aducând în zonă și grinzile necesare. Terasamentele se apropie de final pe cea mai mare parte a șantierului. A fost deja așternut primul strat de asfalt pe porțiuni întinse. Singurele probleme care ar putea întârzia inaugurarea tronsonului sunt reprezentate de o serie de stâlpi de curent care trebuie relocați.

Următoarele două loturi (Geiger și Strabag) sunt într-un stadiu foarte înaintat, existând toate premisele ca lucrările să fie gata până la sfârșitul lui 2018. Din păcate, cele două secțiuni nu vor putea fi deschise traficului până la execuția completă a segmentului Iernut-Chețani care conține nodul rutier de la Iernut.

Proiectul are în vedere construcţia unei porţiuni de 51,8 km de autostradă, cu două benzi pe sens de circulaţie, între oraşele sus-amintite, precum şi a unei secţiuni de 4,7 km în apropierea oraşului Tîrgu Mureş. Secţiunea de autostradă va face parte din coridorul 9 – Rin-Dunăre -, ce leagă Strasbourg de Constanţa în cadrul reţelei de transport pan-european. Proiectul urmează a fi finalizat până în luna octombrie 2019.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare