Calculatoare pentru 45 de școli din Cluj-Napoca. Elevii sunt pregătiți pentru slujbele viitorului

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Primaria Cluj-Napoca investeste 5 milioane de lei pentru achizitionarea a 1.392 de calculatoare si mai multe table interactive la 45 de scoli si 8 gradinite din Municipiul Cluj-Napoca.

Prin aceasta investitie Primaria Cluj-Napoca asigura dotarea tuturor scolilor cu retele de calculatoare moderne capabile sa faca fata unui proces educational modern si sa raspunda exigentelor unui oras “smart” care sustine inovarea si tehnologiile moderne.

Am alocat 5 milioane de lei pentru achiziționarea de calculatoare și table inteligente pentru predare. Acestea vor ajunge la 45 de școli și 8 grădinițe din municipiul Cluj-Napoca. Fiecare școală să aibă rețeaua de calculatoare necesară pentru a-i pregăti pe copii pentru slujbele viitorului. Am fost la Bruxelles la o prezentare a unui raport public a comisarului european pentru digitalizare. Acesta spunea că viitoarele locuri de muncă vor presupune cunoștințe digitale în proporție de 90%. Aproape toate slujbele viitorului vor avea nevoie de cunoștințe digitale. Azi procentul este mult mai mic. În câțiva ani de zile vor apărea slujbe care azi nici nu există și care vor avea nevoie de cunoștințe digitale. Astăzi, la nivelul Uniunii Europen 40% din populație nu are cunoștințe digitale. Este o prăpastie uriașă între slujbele viitorului și populația Europei. Aproape jumătate nu deține cunoștințe digitale de bază. Se pune întrebarea cum vom avea locuri de muncă bine plătite, calificate să ținem pasul cu evoluția lumii și a tehnologiei. Trebuie început de la grădiniță. Această generație are deja în ADN noile tehnologii, dar trebuie să îi ajutăm și în școală”, a declarat primarul Emil Boc.

Cluj-Napoca trebuie să fie primul oraș din România care are toate școlile cu rețele de calculatoare.

Am făcut o investiției de 1400 de calculatoare. Am întrebat fiecare școală de câte calculatoare au nevoie pentru o rețea de calculatoare funcțională. Unii au cerut și table inteligente. Școlile au obligația să le achiziționeze și să le pună în funcțiune. Dacă tot vorbim de un smart city, avem nevoie de cetățeni inteligenți care să aibă capacitatea de a utiliza această infrastructură digitală care reprezintă viitorul. Vom fi tot mai mult dependenți de aceste mecanisme. De la plata facturilor și până la informații, lectură, locuri de muncă. Viitorul economiei este economia digitală. Clujul are avantajul de a avea un sector de IT foarte puternic. Și de a avea talente care să pregătească acele slujbe ale viitorului. Avem un program pentru a furniza cunoștințe digitale pentru persoanele de vârsta a treia”, potrivit primarului.

De asemenea, primaria aloca 613.000 lei pentru achizitionarea de sisteme de supraveghere la 20 de unitati de invatamant si 2 gradinite in vederea asigurarii unui climat de siguranta la scoala.

Citește și:

Ultimile articole

Articole populare