21 Decembrie

Bulevardul 21 Decembrie va fi modernizat

Primăria Cluj-Napoca a lansat licitația pentru modernizarea Bulevardului 21 Decembrie 1989. Este vizat tronsonul de la Biserica Sfântu Petru până la intersecția cu strada Regele Fedinand.

Este vorba de proiectul ”Proiectare, asistenţă tehnică şi execuţie lucrări pentru obiectivul de investiţii lucrări de modernizare Bulevardul 21 Decembrie 1989: Realizare benzi dedicate transportului public în comun-etapa 1 (inclusiv lucrări de infrastructură, amenajare spaţiu public, semaforizare, iluminat public şi mobilier urban)”.

Valoarea estimată a proiectului este de 44,2 milioane lei (9,3 milioane de euro). Acesta ar urma să fie finanțat din fonduri europene.

Lucrările de modernizare vizează amenajarea pistelor pentru biciclete, plantarea de arbori, tranfosrmarea parcării din fața Bisericii Sfântu Pentru se va amenaja o piațetă cu spațiu verde și băncuțe.

De asemenea, Bulevardul 21 Decembrie 1989 va fi prima stradă din țară ce va avea un sistem de depistare a autovehiculelor care trec pe culoarea roșie a semaforului

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare