Cluj-Napoca va avea un buget de 326 de milioane de euro

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Bugetul municipiului Cluj-Napoca pentru acest an va fi de 326 de milioane de euro, potrivit viceprimarului Dan Tarcea.

”Valoric, bugetul este mai mare decât anul trecut, dar avem și câteva surprize neplăcute. Din bugetul local va trebui să acoperim drepturile asistenților personali a persoanelor cu dizabilități. Până anul acesta erau plătite 90% de la bugetul central și 10% de la bugetul local. Astăzi, toate aceste sume sunt transferate la autoritățile locale. Primăria Cluj-Napoca pierde 8,7 milioane de euro. Discutăm de diferențele dintre cotele deflacate din impozitul pe venit din ianuarie, februarie marie, față de cât ar fi trebuit să încasăm dacă acest buget ar fi fost adoptat mai devreme”, a declarat Tarcea.

Primăria Cluj-Napoca a reușit să atragă 420 de milioane de euro fonduri europene. Unele proiecte sunt deja implemente, alte sunt în curs de implementare, iar altele sunt în faza de evaluare.

”Bugetul municipiului Cluj-Napoca în acest an este de 326 de milioane de euro dintre care 90 de milioane de euro reprezintă bugetul de dezvoltare/bugetul de investiții. Cluj-Napoca a reușit să deblocheze proiecte în valoare de 420 de milioane de euro, aici intrând și centura metropolitană. Acest lucru înseamnă bugetul de dezvoltare al municipiului pe șase ani. Avem foarte multe investiții de făcut în Cluj-Napoca: străzi, parkinguri, grădinițe, modernizarea școlilor. Direcția este foarte clară, spre Europa, nu existăaltă cale. Cu bani europeni reușim să eliminăm discrepanțele dintre România și alte țări europene”, potrivit lui Tarcea.

 

Ultimile articole

Articole populare