Boc:Floreștiul nu va deveni un cartier al Clujului prea curând

Chiar dacă Floreștiul a devenit de mulți ani „dormitorul„ Clujului, nu sunt perspective ca într-un viitor apropiat să devină un cartier al Clujului.

Proiecte comune cu primăria Florești

Primarul Emil Boc recunoaște că o reorganizare administrativă nu va deveni prea curând o temă de actualitate, dar există o serie de proiecte comune ale primăriilor din Cluj-Napoca și din Florești.

”Lucrăm cu Primăria din Florești la foarte multe lucruri comune, unul dintre acestea fiind transportul care deja de ani buni, prin Asociația Metropolitană am pus la punct un transport performant care să lege Clujul de Florești. Am discutat cu domnul primar Șulea și cu președintele CJ Cluj, Tișe să creăm un plan de dezvoltare integrat, Cluj, Florești, Baciu, Apahida, aceste zone limitrofe Clujului, pentru a pune la punct zonele care sunt vizate pentru industrie, inovare și IT. Dorim să fie un singur centru de informare pentru investitori care să afle astfel că aici în zona noastră dacă vor să dezvolte industrie, IT sau altceva, toate primăriile au pus la comun partea de investiții fără ca o lege să ne ceară așa ceva. De asemenea, planul de mobilitate urbană prevede două lucruri importante: ducerea tramvaiului la Florești, de extindere a transportului în comun în Florești. Probabil că peste ani și ani, când se va ajunge la o discuție de reorganizare administrativă. Deocamdată nu este o temă de actualitate, nici nu cred că va deveni în perioada următoare, dar important este să o pregătim prin colaborarea noastră instituțională. Există multe proiecte de colaborare cu primăria Florești”, a declarat Boc.

O parte dintre floreșteni și-ar dori să facă parte din Cluj-Napoca

Având în vedere faptul că cei mai mulți locuitori ai comunei Florești lucrează și își desfășoară cea mai mare parte a activității în Cluj-Napoca, aceștia ar dori ca Floreștiu să devină un cartier la Clujului.

”Peste 80% dintre floreșteni ar dori ca Florestiul sa treaca la un alt nivel. Neoficial Floresti e cartier al Clujului de mai bine de 15 ani, peste 80% lucreaza in Cluj, invata la Cluj, depindem de transportul in comun si multe altele”, sesizează un cetățean.

”Dat fiind faptul ca majoritatea muncim in Cluj-Napoca, ar fi buna unirea cu Clujul deoarece oricum copiii trebuie sa ni-i inscriem in Cluj la crese si gradinite, ca sa ii putem lua pe la 17 cand iesim de la munca. Altfel, pana ajungem in Floresti se face 18-19 si ramane doar optiunea gradinitelor private care-s scumpe, sau a bonelor care-s greu de gasit”, potrivit unei mămici.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii