Boc:Ai întrebat primăria dacă ai loc de parcare în momentul când ți-ai cumpărat mașină?

Primarul Emil Boc a declarat că lipsa locurilor de parcare se datorează celor 20.000 de rable aduse în oraș după eliminarea taxei de timbru. Potrivit primarului poliția locală va continua să împartă amenzi celor care parchează ilegal. Este responsabilitatea fiecăruia care și-a o mașină fără să se interesezi în prealabil dacă sunt locuri de parcare.

E vorba de respectarea legii și a legalității. O poliție care nu respectă legea se face vinovată pentru că nu va putea ține orașul sub control. Un oraș în care fiecare face ce îl taie prin cap nu este un oraș care să poată rezista. Regulile trebuie respectate și în orice oraș există autorități și dacă nu respecți o regulă de bună voie trebuie să ți se impună o regulă pentru a fi respectată. Dacă parchezi în stația de autobuz, pe treceri de pietoni sau în sensuri giratorii ce toleranță să fie? Nu putem accepta acest lucru deoarece se pune în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic. Îi rog pe clujeni să înțeleagă că nu este o acțiune deliberată, dar respectarea legii pentru siguranșa noastră este obligatorie”, a declarat Boc.

De asemenea, edilul a specificat că faptul că mai mult de jumătate dintre locurile de parcare de la Sala Polivalentă și Cluj Arena sunt goale demonstrează faptul că locurile de parcare în zona centrală nu reprezintă o problemă.

Ai întrebat primăria dacă ai loc de parcare în momentul când ți-ai adus orice mașină de oriunde? Nimeni nu te oprește să aduci o mașină. Sunt peste 20.000 de mașini, rable vechi aduse de eliminarea taxei de mediu. Dacă le-ai adus ceilalți cetățeni trebuie să suporte că tu ți-ai adus mașina fără să te interesezi dacă ai loc de parcare? Orașul respectă regulile. Nu poți să parchezi în alte locuri decât cele care există. Nu poți să îți cumperi trei-cinci mașini rable pe familie. Cât timp locurile de parcare de la Polivalentă și Cluj Arena sunt goale. Încă nu cred că este atât de mare problema locurilor de parcare. Avem aplicația Cluj Parking care îți arată în parcările cu barieră câte locuri sunt libere. Erau peste 450 de locuri de parcare libere la Polivalentă și la stadion”, a specificat Boc.

Zeci de sesizări sunt făcute zilnic de clujenii nemulțumiți de faptul că mașinile au acaparat tot orașul. Acestea sunt parcate pe trotuare, piste de biciclete sau carosabil. În ciuda luptei pe care primăria o dă împotriva mașinilor, în cartiere orice loc liber, fie că e trotuar sau alt loc destinat pietonilor este ocupat de mașini.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare