Boc promite bază sportivă și în Mănăștur

Primarul Emil Boc a declarat că are în plan realizarea unei baze sportive și in cartierul Mănăștur, la fel ca și cea din Gheorgheni.

Bază Sportivă în zona terenurilor din Mănăștur

Primăria a demarat un proces de identificare a tuturor proprietarilor din zonă în vederea începerii negocierilor cu aceștia pentru a putea iniția un proiect de bază sportivă și agrement asemănător cu cel din Gheorgheni.

”Zona Terenuri din Mănăștur este o zonă privată și am început inventarierea parcelelor bucată cu bucată, sunt acolo din nefericire foarte multe, pentru a crea o bază sportivă asemănătoare celei din Gheorgheni. Acesta este obiectivul, să avem și acolo o bază sportivă precum cea din Gheorgheni. Durează însă mult deoarece vom realiza identificarea parcelelor, expropiere, cumpărare, după care proiectare și execuție”, a declarat primarul Emil Boc.

Mănășturenii vor și ei bază sportivă

Clujenii din Mănăștur își doresc și ei o bază sportivă la fel ca și cea din Gheorgheni pentru a nu fi nevoiți să străbată tot orașul.

”Mă interesează dacă există vreun proiect de dezvoltare și amenajare al parcului/ terenurilor Mănăștur?! Cât și a zonei de spațiu verde de lângă terenuri. Vă intreb asta deoarece am fost nu de mult timp in parcul din Gheorgheni, la baza sportiva si am ramas placut impresinat de ceea ce am vazut acolo. Nu exista posibilitatea de dezvoltare al unui proiect similar si pentru oamenii din zona Manastur/Mehedinti?!”, sugerează un clujean.

”Baza Sportivă din Gheorgheni este o reușită. Au fost foarte multe discuții și presiuni să fac Baza Sportivă cu taxă. Am insistat ca această bază sportivă să fie deschisă tuturor clujenilor cu o programare transparentă, pentru ca toți tinerii să aibă șansa să facă sport. În aceiași ideea doresc să realizez o bază sportivă și în Mănăștur. La Terenuri este cea mai generoasă suprafață și se pretează pentru o Baza Sportivă. Trecerea de la comunism la capitalism aduce la această situație când nu se știe cine este proprietar, sau sunt revendicări în instanță. Noi parcurgem etapa aceasta cu toate greutățile. Avem foarte multe blocaje pe proprietate. E o mare frustrare pentru un primar când toată lumea așteaptă de la el să dea soluții și are mijloace limitate. Nu putem să intervenim acolo unde nu suntem proprietari”, a declarat primarul.

Spațiul La Terenuri, întreținut de voluntari

Între timp, voluntarii au realizat igienizarea terenului și au desfășurat o acțiune de plantare de arțari.

”Fiindcă ne-am mobilizat de la o zi la alta în urma apelurilor primite de la locuitorii zonei, am reușit să ne strângem 11 oameni și să facem o primă curățenie din această primăvară! Credem că am fost puțini dar am reușit să ecologizăm foarte bine zona. Asta demonstrează că nu ia foarte mult timp și efort să începem să schimbăm ce nu ne mai place la cartier”, au transmis voluntarii.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii