Boc vrea Serviciul de Înmatriculări în afara orașului

Primarul Emil Boc este nemulțumit de aglomerația care se creează în cartierul Gheorgheni datorită Serviciului de Înmatriculări.

Boc solicită Ministerului de Interne mutarea Serviciului de Înmatriculări

Primarul Emil Boc a declarat că va transmite o cerere scrisă Ministerului de Interne pentru a găsi o locație pentru Serviciul de Înmatriculări în afara orașului.

”Mă deranjează prezența Serviciului de Înmatriculări în Gheorgheni. Am cerut verbal, dar acum o să solicit și scris Ministerului de Interne să găsească o soluție în afara Clujului, eventual unde e și RAR pentru a fi mutat din centrul orașului. În centrul unul cartier rezidențial se află Serviciul de Înmatriculări. Am discutat și cu domnul prefect, dar decizia aparține Ministerului de Interne. În primul rând conducerea Serviciului a fost complet nepregătită deși se știa de afluxul acesta de mașini și nu au luat nicio măsură. Stau oamenii 3-4 luni să își înmatriculeze mașina. Acest lucru înseamnă o reacție proastă a unui serviciu ce trebuie să servească cetățeanul. Dacă statul a dat această lege trebuia să ia și măsuri astfel încât cetățenii să nu fie nevoiți să stea patru luni. Oamenii din cartier sunt disperați. Un serviciu cu un asemenea flux de persoane nu poate fi în centrul orașului de aceea sper ca Ministerul de Interne să găsească o soluție pentru a achiziționa o clădire undeva în afara orașului”, a declarat primarul Emil Boc.

Riveranii, aduși la disperare de agomerație

Clujenii care locuiesc pe străzile adiacente Serviciului de înmatriculări nu mai au unde să își lase mașinile, iar cei care stau la case se află adesea în imposibilitatea de a-și scoate mașinile din curți.

Întâmpinăm greutăţi enorme cu parcarea propriilor autoturisme, în zona Poliţiei Rutiere Cluj-Napoca, Serviciului Local de Înmatriculări şi Permise de Conducere Cluj.

Sunt un locatar de pe Aleea Azuga din cartierul Gheorgheni care zilnic nu poate ieşi din parcare deoarece această alee este blocată mereu de cei care vin la înmatriculări. Este deja o aventură să porneşti de acasă cu maşină şi să faci slalom printre maşini, ce să mai vorbim de cei care ridică gunoiul, sunt zile întregi în care gunoiul nu se poate ridică pentru că maşină acestora nu poate intră pe alee din cauza celorlalte parcate pe margine.

Toată zona aceea e înţesată de maşini, pe trotuare, în intersecţii, deja se dublează parcările pe Crizantemei şi pe o parte şi pe altă, pe Zambilei nu se poate ridică gunoiul şi de multe ori maşină de ridicat nu încape pe stradă din cauza maşinilor parcate. Situaţia e pe toate străzile din zona, Take Ionescu, Heltai, Diaconu Coresi, Brâncoveanu, de la Hermes până pe Liviu Rebreanu, de pe aleea Văleni până pe Titulescu. Mulţi riverani care locuiesc la case îşi lasă maşinile în stradă de frică că nu mai pot ieşi cu ele din curţi.

Datorită faptului că o serie de Instituţii Publice, ex. Poliţia Rutieră, Serviciul Permise-Înmatriculări îşi desfăşoară activitatea în această zona, noi cetăţenii care locuim aici, respectiv Crizantemelor, Brâncoveanu, D. Coresi, Zambilei suntem în imposibilitatea de a găsi un loc de parcare.Toate posibilele locuri în care poţi parcă maşină, legale şi mai puţin legale, sunt ocupate de cetăţenii ce vin la sus numitele instituţii cu maşină pentru a-şi rezolva problemele.

Acestea sunt doar o parte a sesizărilor făcute de clujenii nemulțumiți de aglomerația creată de numărul mare de mașini care vin la Serviciul de Înmatriculări și Permise.

Soluția propusă de clujeni: parking pe Albac

Clujenii au identificat și soluția pentru rezolvarea acestei probleme. Realizarea unui parking pe strada Albac, deoarece parkingul de pe strada Băișoara este insuficient pentru a deservi toată zona.

”Rog Primăria şi Consiliul Local Cluj-Napoca să urgenteze demersurile pt înfiinţarea/construirea parkingului de la adresa Albac 12-Azuga 2”, solicită un clujean.

”O altă propunere care vizează locuri de parcare în cartierul Gheorgheni este amenajarea unei parcări supraterane pe stradă Albac în zona Poliţiei, pe terenul dintre străzile Aleea Azuga şi Aleea Padis. Acolo este un teren destul de mare unde sunt convins că se poate ridică o parcare supraterană pe 6/8 nivele şi astfel şi mulţi care vin cu probleme la Poliţie pe Albac au unde să parcheze decent şi sigur şi în plus Primăria ar câştigă un ban în plus din crearea acestor locuri de parcare taxabile”, menţionează un alt clujean

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii