cresa

Boc vrea să sprijine finanaciar părinții clujeni să își înscrie copiii la creșe private

Părinții clujeni a căror copii nu au fost primiți în creșe au fost prezenți în ședința de Consiliul local pentru a-i solicita primarului Emil Boc să găsească soluții pentru cei 900 de copii care nu au fost admiși la creșă. Principala solicitare a părinților a fost să aibă prioritate părinții cu domiciliu în Cluj-Napoca în fața celor care își fac flotant.

Sper ca sunt o voce a părinților din Cluj-Napoca. Problema noastră este modalitatea de admitere la creșă, criteriul principal, existența domciliului sau a rezidenței. Părinții din localitățile învecinate își fac flotant și se supraaglomerează locurile în creșe și grădinițe. Se oferă același număr de puncte și pentru flotant și pentru domiciliu. Noi cei din Cluj-Napoca, suntem dezavantajați, eu cu un copil nu am primit loc in creșa. Solicităm o selecție corectă și transparență.Trebuie împiedicat fenomenul mafiei flotantului, toată lumea își face flortant să înscrie copiii în Cluj la creșă, grădiniță sau școală. Vă solicităm o evaluare a criteriilor de admitere deoare actualele criterii sunt necinstite față de cei care plătim taxele în Cluj-Napoca. Ne-am achiziționat o locuință în Cluj-Napoca să putem beneficia de cele mai bune servicii. Aveți pârghiile necesare să faceți prioritizare între domiciliul și flotant”, a declarat o mămică.

Primarul Emil Boc a oferit asigurări că se vor verifica criteriile de admitere în creșă și în măsura în care legal este posibil se va modifica regulamentul. De asemenea, având în vedere faptul că aceste modificări se vor aplica abia din anul școlar 2019-2020, primarul a declarat că va susține financiar părinții să îi ajute să își înscrie copiii la o creșă privată.

Punctul meu de vedere este că acest lucru este posibil legal, îmi pare rău că nu am fost sesizați mai devreme. În cazul școlilor eu am încercat să limităm numărul de adrese de flotant făcute pe o locuință, și mi-au spus că legal nu putem limita. Nu am reușit să găsesc soluții, cheia este la inspectoratul școlar. Aici, ce menționați dumneavoastră cred că este posibil. Vom propunem un regulament nou de admitere la creșă, acestea sunt criterii care nu le consider discriminatorii. Nu încălcăm niciun fel de criteriu legal, regret că acest sfat nu mi-a fost sesizat. Voi cere să se redacteze un regulament, iar această ipoteză să fie cercetată de departamentul juridic. Vom găsi o formulă legală de a stopa această situație. Din perspectivă legală, nu putem să reverificăm criteriile de admitere după care au fost depuse deocumentațiile, dar dacă ne mișcăm repede pentru noile creșe ce vor fi date în folosință anul acest putem să aplicăm noul regulament. Vom face tot ce este legal pentru a găsi soluții să rezolvăm această problemă. Din resursele noastre putem să găsim o soluție temporară de susținere financiară, până se ajunge la un anumit reglaj. Am la dispoziție o sumă de bani pentru a rezolva situația din acest an. Trebuie căutat un text de lege ca să putem ajuta tinerele familii, acum aveți nevoie de sprijin. Voi propune alocarea unui sprijin financiar de 400 de lei pentru fiecare copil”, a declarat primaru Emil Boc.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare