Boc vrea să facă cel mai mare parc din istoria Clujului

Primarul Emil Boc a anunțat că face lobby pentru schimbarea legislației, astfel încât pe un teren al Companiei de Apă, încadrat în categoria protecție sanitară severă, să poată fi amenajat un parc.

Terenul, în zona de protecție sanitară severă

Primarul este convins că suprafața terenului este suficient de mare pentru a rămâne și zonă de protecție și pentru a putea fi amenajat și un parc.

”Pe partea dreaptă cum ieșim din Cluj spre Florești. Întotdeauna există o soluție. Așa cum în alte părți ale lumii există, eu nu cred că la Cluj nu se poate. Sunt 200 de ha de teren acolo. 100 de ha sunt protecție sanitară severă, dar 100 de ha pot fi folosiți. Nu cerem să facem blocuri, nu facem aeroport, vrem să facem un parc. Se pot face piste de biciclete fără nicio construcție cu fundație ca să fie afectată structura. Este inadmisibil să fie 200 de ha de teren la intrarea în Cluj, care se pot transforma în cel mai mare parc din istoria orașului și să îl ți îngrădit”, a declarat Boc

Boc cere parlamentarilor să schimbe legea

Primarul Emil Boc a menționat că a solicitat parlamentarilor clujeni să depună un proiect de lege care să permită municipalității să intervină cu lucrări de amenajare pe terenul deținut de Compania de Apă.

” Am vorbit cu colegii mei din PNL să identifice prevederile din lege care astăzi interzic amenajarea acelui teren. Să luăm acele articole din lege și să le comparăm cu legislația europeană. Sunt zone de protecție stricte, din 200 de ha, 100 să fie de protecție, dar 100 pot fi folosiți pentru parc, pentru o pistă de biciclete sau o pistă de role. Lucruri de suprafața care nu pot afecta o conductă. Astfel vom crea o zonă verde, un spațiu de agrement și pentru Florești și Cluj. Îi invit pe toți colegii clujeni din Parlamentul României să vină cu un proiect de lege care să permită realizarea unui parc, fără a pune în pericol protecția conductelor și a bazinelor de apă.

Căutăm locații unde am putea face parcuri, vorbim de parcul de est unde trebuie să facem exproprieri de 10 de milioane de euro ce se vor realiza în timp. Noi avem un parc la îndemâna noastră, care ne-ar costa câteva milioane de euro să îl amenajăm și nu facem nimic. Pe bună dreptate Compania de Apă nu ne dă avizul potrivit legislației în vigoare, dar trebuie să ne uităm în lege Primăria se angajează să susțină financiar amenajarea și întreținerea unui viitor parc”, potrivit lui Boc.

Terenul la care face referire edilul de află la granița dintre Cluj și Florești, acolo unde în acest moment funcționează Muzeul de Apă.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii