Boc – Se moare cu zile. Avem nevoie de Spitalul Regional de Urgență

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Primarul Emil Boc a declarat că PNL își dorește ca Spitalul Regional de Urgență să fie făcut. Iar dacă Guvernul nu are timpul sau resursele necesare să predea către Consiliul județean gestionarea acestui proiect.

”Prima solicitare de bază a PNL este și rămâne ca Guvernul să își onoreze promisiunea de a face acest Spital regional de Urgență. Președintele Cj Cluj Alin Tișe a solicitat ca în cazul în care nu dispun de timpul necesar să dea dreptul autorităților județene să construiască acest spital de urgență. Mesajul este important: Să se facă! Se moare cu zile, aceasta este o mare problemă la Cluj. Știm cu toții că actuala structură din sistemul sanitar duce la pierderi de vieți umane datorită faptului că nu sunt toate secțiile care țin de viață integrate în structura unui Spital de urgență. Până te transferi de la o secție la alta, când și câteva secunde înseamnă viață, evident există riscul pierderii de vieți omenești. S-a dorit sensibilizarea guvernanților de la București pentru a realiza Spitalul regional de Urgență”, a declarat Boc.

Banii europeni există, trebuie doar accesați. Boc a declarat că el a realizat primii pași pentru acest spital când a fost la Guvernare. Acum, după șapte-opt ani, proiectul pentru Spitalul Regional de Urgență este tot la nivel de discuție.

”Cred că oricine cu bună credință nu poate să spună nu unui asemenea demers. Banii europeni există, mingea este la noi acasă, în România. Ar fi păcat să se piardă bani și aceste spitale să nu se realizeze. Este un imbold adresat guvernanților de a nu lăsa în sertar acest Spital regional de Urgență. Declarațiile oficialilor europeni spun că există resursele financiare. Atunci, nu e păcat de Dumnezeu să moară oameni cu zile și să nu se facă acest Spital regional de Urgență? Eu când am ajuns la Guvern știam de acest subiect că este necesar Clujului. Atunci am făcut prin două hotărâri de Guvern două lucruri importante. Șapte hectare din terenul armatei de la Florești a fost transferat la CJ Cluj. Apoi am alocat aproape un milion de euro pentru a muta depozitul de armament și a se elibera terenul de sarcini. Evident urma ca Guvernul să realizeze acest Spital de Urgență. Au trecut șapte-opt ani de zile și suntem tot la faza discuției. Mesajul politic a fost unul de  a determina guvernanții să iasă din această pasivitate pentru că fără acțiune din partea Guvernului României, spitalul nu se realizează”, potrivit lui Boc.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, le-a transmis autorităților județene din Cluj că Spitalul regional de Urgență va fi realizat de Guvern. Alin Tișe ar trebui să se preocupe mai mult de Spitalul pentru Copii.

Președintele Consiliului Județean Cluj solicită modificarea Programului Operațional în sensul înlocuirii Ministerului Sănătății, ca și aplicant eligibil, cu unitățile administrativ-teritoriale, respectiv județele pe raza cărora s-a decis amplasarea Spitalului regional de Urgență în calitate de proprietari ai amplasamentelor propuse.

Ultimile articole

Articole populare