Boc: Parc și zonă de agrement la Expo Transilvania

Primarul Emil Boc a anunțat că va lansa în dezbatere publică o serie de propuneri pentru amenajarea zonei de la Expo Transilvania. Edilul a precizat că cel mai propabil acolo va fi amenajat un parc și o zonă de agrement.

”Vom organiza o dezbatere publică pentru zona Expo Transilvania și vor fi propuse mai multe soluții pe care specialiștii ni le recomandă și împreună cu cetățenii din zonă vom decide care e cea mai bună utilitate. Aș prefera să fie un parc, prima mea opțiune este pentru un parc generos, reprezentativ cu facilități care să țină de acest domeniu de recreere și agrement. Nu știu dacă dimensiunea se pretează pentru a realiza ceva asemănăt precum la baza sportivă din Gheorgheni, însă voi susține tot ceea ce înseamnă parc și agrement. Este o locație extrem de importantă, într-un cartier care nu are foarte multe spații verzi, care are nevoie de spații de agrement. Acolo insist doar pentru ceea ce înseamnă spațiu verde, spațiu de agrement și m-am opus cu toate mijloacele pe care le-am avut la dispoziție de a păstra această destinație de spațiu verde. Nu au fost ușoare momentele când am avut atât de multe probleme juridice cu situația de acolo.

Tot în Mărăști, municipalitatea mai pregătește un parc, Între Lacuri, pe o suprafață de teren proprietatea primăriei și care va suplimenta necesarul de spațiu verde din zonă.

Parcul Aurel Vlaicu este printre cele mai murdare spații verzi din Cluj, și asta datorită faptului că terenul a fost concesionat de către Primărie, iar societatea în cauză nu se ocupă de întreținerea spațiului verde.

Parcul Aurel Vlaicu a devenit casă pentru animalele și oamenii străzii. ”Nu e parc, e groapa de gunoi pt oamenii strazii si cainii vagabonzi”, semnalează un clujean. ”O zona speciala numai pentru proprietari de caini si de gunoaie pe care nu le mai curata nimeni. Un spatiu in paragina plin de mizerii si gunoaie pe unde nu mai trece nimeni din cauza cainilor cu si fara stapan si de unde a disparut si trotuarul care a facut legatura intre hala de piata de la IRA si cartier”, potrivit altui clujean. ”Cand au concesionat eu cred ca aveau si obligatia sa intretina, vad ca cineva spune mai sus ca e plin de gunoi si caini acolo, in loc sa intretina spatiul concesionat, il paraginesc pentru ca apoi sa ceara derogari sa poata construi”.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare