Boc nu are soluții pentru Aquapark. Sunt două proiecte, ambele blocate

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Primarul Emil Boc recunoaște faptul că singurele soluții pentru amenajarea unui Aquapark, la Băile Someșeni sau la ștrandul SUN sunt blocate.

Lipsa de investitori la Băile Someșeni

O primă lacație unde ar fi trebuit să fie amenajat un Aquapark sunt Băile Someșeni, din păcate acolo nu s-a găsit o soluție pentru finanțarea acelui proiect.

”Ne doare că nu am reușit să ducem la bun sfârșit acest proiect. Investitorul de la Băile Someșeni s-a blocat în propriile blocaje, ca să folosesc o expresie metaforică. Un teren de 7 ha care este în totalitate privat, Primăria nu are niciun centimetru de pământ ca să poată începe vreun demers. După blocajele legate de proprietari, s-au blocat în găsirea unei soluții de finanțare. Voi avea o întîlnire cu noii investitori de acolo și sper să îi conving să meargă mai departe cu această investiție”, a declarat Boc

Terenul de la ștrandul SUN este revendicat

Primarul vine periodic cu alte scuze privind imposibilitatea amenajării unui Aquapark pe locația actualului ștrand din Grigorescu. După ce prima scuză a fost existența unei magistrale, acum apare problema revedincării terenului de către USAMV, problemă care urmează să fie soluționată de instanțele de judecată.

”La ștrandul din Grigorescu avem un teren care este revendicat de USAMV și în loc să se dea o soluție în ultima instanță a trimis dosarul spre rejudecare. Acest lucru înseamnă că vom fi blocați o perioadă lungă de timp. Nici cei de la USAMV nu pot renunța la acel teren deoarece vine Curtea de Conturi și îi întreabă de ce a renunțat la patrimoniu, noi nu putem să intervenim dacă nu suntem proprietari, astfel că stăm cu ștrandul SUN nemodernizat, chiar dacă sunt acum n investitori interesați să investească. Problema juridică ne blochează. Am găsit aviz la Transelectrica, am alocat aproape 500.000 de euro pentru mutarea acelei magistrale, dar degeaba o mutăm dacă nu rezolvăm problema de proprietate. Din nefericire sunt lucruri crude și suntem fără o soluție. Sperăm ca măcar una dintre ele să o deblocăm în perioada următoare”, potrivit lui Boc.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău