Boc nu exclude prelungirea termenului de finalizare a Podului Traian

Primarul Emil Boc a declarat că așteaptă graficul de lucrări de la firma Diferit, dar nu exclude prelungirea din nou a termenului de finalizare pentru Podul Traian.

Vremea încurcă planurile constructorului

Primarul Emil Boc a precizat că nu s-a ținut cont de întârzierile ce pot apărea din cauza vremii, astfel că termenul de finalizare poate să fie devansat.

”Nu am primit graficul lucrărilor după montarea grinzilor. Contractul prevede niște termene, sunt etape care trebuie respectate și care pot duce la prelungirea termenului contractual dacă au o justificare ce ține de procesul tehnologic. Vom primi săptămâna viitoare graficul și firma va oferi explicații privind termenele. Ce este cel mai important este că cea mai grea parte, montarea grinzilor a fost finalizată. Acum sunt chestiuni care țin de centimetri sau chiar milimetri. Dacă o grindă nu are exact configurația prevăzută poate să dea probleme tehnice și nimeni nu își asumă aceste lucruri decât după ce le verifică în detaliu. De aceea eu prefer o soluție făcută ca la carte, temeinic, analizată, justificată și să nu ne grăbim. Acest pod este construit pentru 70 de ani. Trebuie verificată fiecare grindă dacă respectă standardele. Ei trebuie să măsoare fiecare grindă să vadă dacă corespunde exact cofrajului iniţial pe care l-a avut şi dacă există o deviere trebuie să te duci înapoi la cel care a făcut grinda să o înlocuiască. Nu ține nici de noi nici de constructor. Sunt grinzi de 35 de metri care trebuie să aibă o durată de viață mai mare. Termenul prevăzut în contract a fost stabilit fără să ținem cont de vreme. Din păcate au fost probleme legate de vreme. Sperăm că firma ne va da graficul și să fie gata. Este exclus să fie gata în toamnă, sunt convins că va fi gata în iunie. Dacă nu au justificare pentru întârziere, firma poate să fie penalizată”, a declarat Boc

Primul termen, sfârșitul lunii februarie

La momentul demarării lucrărilor, termenul de finalizarea avansat a fost de șase luni, respectiv februarie 2017. Ulterior, termenul a fost prelungit până la 1 iunie, desigur din cauza aceluiași vinovat: vremea.

”Podul Traian va fi gata la sfârşitul lunii mai. 1 iunie ar trebui sa ne găsească cu circulaţie pe Podul Traian. Am avut o iarnă foarte grea care nu a permis efectuarea lucrărilor. Graficul de lucrări s-a întrerupt şi a fost reluat doar după ce au permis temperaturile. Sub rezerva că nu apar alte complicaţii, 1 iunie ar trebui să ne găsească cu podul reparat”, declara primarul Emil Boc în luna martie.

În 2013 o bucată din podul Traian s-a rupt, iar primarul Emil Boc declara că vor fi demarate demersurile pentru modernizarea podului. Ulterior, acest obiectiv s-a aflat pe lista de priorități a primarului și în 2014 și în 2015, dar abia în septembrie 2016 au fost demarate efectiv lucrările. Situația devenise disperată după ce o bucată din trotuar s-a surpat exact când o femeie trecea pe acolo. Ulterior o altă parte din trotuar s-a rupt, din fericire nimeni nu a mai fost rănit.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii