credit

Boc: Nu am beneficiat de transplant de rinichi sau donare de organe la clinica doctorului Lucan

Primarul Emil Boc a precizat că decizia primăriei de a se asocia în vederea realizării clinicii private Lukmed a fost una corectă, la nivelul anului 2004 nefiind foarte mulți investitori dornici să vină la Cluj.

”Asocierea dintre Consiliul local Cluj-Napoca și clinica Lukmed s-a încheiat în 31 mai 2004, înainte ca eu să fiu primar. Atunci primar este domnul Funar. Atunci s-a încheiat prin hotărâre de Consiliu local asocierea dintre Lukmed și primărie prin care primăria punea la dispoziție un teren de 1000 mp, taxa de 70.000 de euro, durata concesiunii de 45 de ani, în vederea realizării unei clinici medicale performante. Decizia primăriei după părerea mea este una corectă. Gândiți-vă că era anul 2004, nu ne căuta nimeni pe la Cluj atunci. Nu comparați anul 2004 cu perioada de acum. În anul 2004 erau doi-trei investitori care mai băteau pe la ușile Clujului. Eu cred că politica primăriei de a încuraja construcția unor clinici medicale a fost foarte bună. Atunci s-a concesionat teren și pentru clinica de arși. Primăria a propus o anumită sumă de bani mai mare, iar în Consiliul local s-a stabilit suma de 70.000 de euro, tocmai în ideea de a atrage investitori serioși și de a Clujului medical șansa unei clinici performante. Ne place sau nu ne place profesorul Lucan are o faimă internă și internațională recunoscută. Era o lovitură de imagine pentru orice administrație. Apoi în anul 2006, deoarece nu se preciza când să se plătească suma de 70.000 de euro au venit niște hotărâri de Consiliul local prin care s-au detaliat modalitățile de plată. La fel cum au beneficiat și alții la fel a beneficiat și domnul Lucan de un contract de asociere cu primăria”, a declarat Boc la postul local Realitatea Cluj.

De asemenea, primarul a specificat că nu a primit citație de la DIICOT, însă dacă aceasta va veni se va duce ”relaxat și lipsit de griji”.

”Dacă voi fi citat mă voi duce cu mare plăcere în fața oricărei autorități a statului așa cum am făcut de fiecare dată când am fost citat. Ieri nu am primit nicio citație, probabil că va sosi săptămâna viitoare. Nu am nimic de ascuns cu atât mai mult mă duc mai relaxat și lipsit de griji. Una este partea administrativă și alta este ceea ce ține de partea medicală despre care eu nu știu nimic”, potrivit lui Boc.

În ceea ce privește tratamentul preferențial pe care l-ar fi primit, Boc a menționat că nu a suferit nicio intervenție chirurgicală, doar a intervenție minoră pentru ameliorarea situației.

”Acum 12 ani am avut prima intervenție, în 2006. A fost o intervenție de urgență. Aveam colică renală acută și am mers direct la urgență la Institutul de urologie. S-a plătit prin casa de Asigurări de sănătate, fiind o clinică de stat. Ultima intervenție a fost în 2015, dar nu a fost o intervenție chirurgicală cu bisturia. Eu încă am pietrele. Intervenția a presupus ameliorarea începutului de criză de colică renală am plătit 1500 de lei la clinică la casierie. Dacă plecam în străinătate s-ar fi zis că politicienii nu au încredere în sistemul de sănătate românesc. Mi s-a părut de bun simț să tratez aici la Cluj începutul de colică renală. Nu am acceptat operația, am tot ameliorat situația. Nu am beneficiat de transplant sau donație de organe”, potrivit lui Boc.