Acasă Administrativ Boc: Marea provocare pentru cartierul Mărăști este amenajarea zonei Expo Transilvania

Boc: Marea provocare pentru cartierul Mărăști este amenajarea zonei Expo Transilvania

Primarul Emil Boc a declarat că a demarat discuții cu firma care a concesionat terenul de la Expo Transilvania în vederea realizării unui proiect prin care acea zonă să fie redată clujenilor. Primarul își dorește ca acea zonă să fie amenajată ca un loc de agrement pentru clujenii din cartierul Mărăști.

Am invitat la discuții firma care a concesionat terenul de la Expo Transilvania. Instanța a stabilit definitv că nu se pot face blocuri acolo, dar trebuie să vedem ce putem face. Noi am vrea să îl readucem în circuitul public, să facem acolo un concurs de soluții, să amenajaăm spațiu verde și de agrement, spații de joacă. Merită și Mărăștiul o zonă de acest fel. Mai facem un parc mai mic Între Lacuri pe care îl avem deja în lucru pe fonduri europene, dar marea noastră provocare rămâne Expo Transilvania”, a declarat Boc.

De asemenea, primarul consideră că cei de la Camera de Comerț ar trebui să reabilteze spațiul expozițional. Boc a menționat și faptul că împreună cu Alin Tișe, președintele Consiliului județean caută un teren pentru a reliza în parteneriat public-privat un spațiu exponențial de dimensiuni mult mai mari.

Sper ca și Camera de Comerț să facă ceva cu pavilionul exponențial pentru că e jale. Din păcate spațiul nu este al nostru să putem investi. Parcarea este retrocedată unei firme din București care are contract cu Expo Transilvania pentru a asigura locuri de parcare. CLădirea și o parte din teren aparține Camerei de Comerț. Primăria are teren din care o parte este concesionată la Nervia. Încet încet se descâlcește firul la Expo Transilvania. Ar trebui să își modernizeze centrul expozițional. Noi am discutat cu președintele Consiliului județean, domnul Tișe, să găsim un loc împreună, unde în parteneriat prublic-privat să realizăm un centru mare expozițional. Dacă ne-ar reuși acest partenerait am putea realiza un centru expozițional de mai mare anvergura, cu locuri de parcare, cu spații extinse, nu între blocuri cum este cel de la Expo Transilvania. Ar fi suficiente evenimente și pentru Expo Transilvania dacă l-ar face mai atrăgător”, potrivit lui Boc.

Parcul Aurel Vlaicu este printre cele mai murdare spații verzi din Cluj, și asta datorită faptului că terenul a fost concesionat de către Primărie, iar societatea în cauză nu se ocupă de întreținerea spațiului verde.

Parcul Aurel Vlaicu a devenit casă pentru animalele și oamenii străzii. ”Nu e parc, e groapa de gunoi pt oamenii strazii si cainii vagabonzi”, semnalează un clujean. ”O zona speciala numai pentru proprietari de caini si de gunoaie pe care nu le mai curata nimeni. Un spatiu in paragina plin de mizerii si gunoaie pe unde nu mai trece nimeni din cauza cainilor cu si fara stapan si de unde a disparut si trotuarul care a facut legatura intre hala de piata de la IRA si cartier”, potrivit altui clujean. ”Cand au concesionat eu cred ca aveau si obligatia sa intretina, vad ca cineva spune mai sus ca e plin de gunoi si caini acolo, in loc sa intretina spatiul concesionat, il paraginesc pentru ca apoi sa ceara derogari sa poata construi”.

Exit mobile version