Boc le promite clujenilor amenajarea a patru parcuri în anii următori

Primarul Emil Boc a anunțat că municipalitatea a demarat ”ofensiva verde”, acest lucru însemnând nu doar plantarea de arbori ci și revitalizarea spațiilor verzi din oraș. Astfel în următorii ani, patru parcuri vor fi amenajate pentru clujeni.

Primăria va începe cu Parcul Feroviarilor care se află la stadiul depunerii de oferte pentru concurusul de soluții.

Am demarat Ofensiva verde ceea ce înseamnă revitalizarea spațiilor verzi prin reconvertirea lor în spații de agrement. Dacă ne gândim la Parcul Feroviarilor concursul de soluții a intrat în linie dreaptă. Până în 23 mai se depun ofertele, în 29 mai se va face jurizarea și un spațiu de peste 5 hectare de teren este readus la viață de către primărie după ce ani buni ne-am certat cu Guvernul pentru a-l primi. Până la urmă, acel parca al orașului a revenit municipalității și va sta la dispoziția clujenilor. Până în 23 mai toți cei interesați pot să depună oferte pentru ceea ce înseamnă modernizarea și revitalizarea spațiului din Parcul Feroviarilor. Pe sfârșit de mai vom avea câștigătorul concursului de soluții, soluție care va fi implementată de către primărie”, a declarat Boc.

De asemenea, municipaliatea mai are în vedere amenajare a alor trei parcuri, Pădurea Clujenilor de pe Bulevardul Muncii, un parc în Mărăști și zona La Terenuri din Mănăștur.

”De asemenea, avem în plan pentru anii următori revitalizarea unui alt parc mare al orașului, un parc cu multe hectare, e vorba de Pădurea Clujenilor, va fi acolo un parc mare, în zona Bulevardului Muncii, printr-o revitalizare a unei zone rămasă în pragină și dificultate de întreținere. În Mărăști vom avea un alt parc  pentru care astăzi pregătim toate formalitățile necasare. În Mănăștur în zona La Terenuri avem în pregătire crearea unui parc de agrement și a unei baze sportive”, a menționat Boc.

În același timp se pregătește demararea proiectului pentru revitalizarea malurilor Someșului.

Concursul de soluții pentru malurile Someșului a fost câștigat de o firmă spaniolă, este în faza de pregătire așteptăm să vină cu primele soluții pentru revitalizarea pe traseul de 16 kilometri. Zonele cele mai importante vor fi de exemplu zona din Parcul Babeș, dar vor fi și alte zone complet modificate pentru a readuce Someșul în oraș și a facilita accesul clujenilor la Someș prin spații de promenadă”, a completat Boc.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare