Boc își respectă promisiunile din campanie: face parcuri pentru câini

Atât primarul Emil Boc, cât și viceprimarul Dan Tarcea au anunțat cu mare fast amenajarea locurilor pentru plimbat câini. Nu contestă nimeni utilitatea acestor parcuri, însă clujenii sunt nemulțumiți că dintre promisiunile din campanie se materializeze ceva atât de neînsemnat.

11 locuri pentru plimbat câini din 37 promise

Potrivit viceprimarului Dan Tarcea, din cele 37 de parcuri pentru plimbat câini promise în campanie, au fost amenajate 9 și 2 sunt în curs de amenajare.

”Am promis în campania electorală că vom face 37 de parcuri pentru plimbat câini în Cluj-Napoca. În acest moment avem 9 parcuri și două în curs de amenajare. Luna aceasta am dat în folosință cinci parcuri, în Mănăștur vizavi de Cora, în cartierul Zorilor, strada Gheorghe Dima 32-35, în cartierul Mărăști, strada Streiului și Mureșului, strada Anina, pe dealul Cetățuia. Mai avem locuri amenajate la Baza Sportivă din Gheorgheni, parcul Detunata, parcul Rozelor și pe strada Padin în Mănăștur. În acest moment mai avem două parcuri în amenajare, pe strada Oașului și pe strada Dorobanților 93-95. Aceste parcuri sunt dotate cu coșuri de gunoi speciale, cu punguțe speciale pentru a aduna mizeria. De asemenea, sunt îngrădite pentru a asigura protecția animalelor, să nu iasă în stradă și să se poată juca în liniște. Mi se pare un lucru firesc și noi ca municipalitate trebuie să le amenajăm, astfel încât până la sfârșitul mandatului să avem cele 37 de locuri promise, în toate cartierele Clujului”, potrivit viceprimarului Dan Tarcea.

Clujenii și-ar dori mai multe locuri de joacă pentru copii

Mulți dintre clujeni consideră că prioritar sunt parcurile pentru copii și nu folosirea spațiului verde pentru a amenaja locuri pentru plimba câini.

”Amenajati parcurile existente si faceti si altele pentru ca avem nevoie de spatii de joaca pt copii si de relaxare pentru adulti. Imi plac animalele insa nu pot sa fiu deacord cu asa ceva. Nu vom mai putea merge cu copiii in parc pt ca vor fi o multime de caini lasati din lesa”.

O altă problemă semnalată de clujeni este faptul că parcurile pentru copii sunt folosite de adulți care consumă alcool și mănâncă semințe.

”Când va veni vremea să nu se mai fumeze și consuma alcool în parcurile dintre blocuri,? Este o nesimțire să vin cu copii și să -ti lași lângă bancă chiștoace.ambalaje, cojile de semințe.Nu este corect să fie parc la cinci metri de geam și de dimineața până seara să fie copii iar seara să vină cei cu alcool, țigări vorbit tare între blocuri până dimineața la trei. Câte amenzi a dat poliția locală pentru aceste motive?”

Potrivit viceprimarului Dan Tarcea, poliția locală intervine în locurile de joacă unde au fost făcute astfel de sesizări.

”Poliția locală a aplicat în cartierul Mărăști amenzi pentru fumat în locurile de joacă pentru copii. Avem acțiuni care le desfășurăm în parcurile de joacă pentru copii. Au fost identificate multe persoane care consumă alcool, fac mizerie. Sunt stabilite câteva puncte sensibile în oraș în care poliția locală va fi prezentă cu regularitate”, a menționat Tarcea.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii