Emil Boc îl susține pe Klaus Iohannis pentru un nou mandat de președinte

Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc consideră că există toate argumentele în vederea continuării mandatului domnului președinte Klaus Iohannis după 2019.

Primarul Municipiului Cluj-Napoca a avut o intervenţie telefonică la un post TV în care a explica justeţea demersului domnului preşedinte Klaus Iohannis în procesul de remaniere a Guvernului Dăncilă.

“Reporter- Cum vedeţi conflictul dintre Guvern şi preşedinte în acest moment? Cum ne afectează acest conflict în situaţia actuală, când preluăm Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene?

Emil Boc- Soluţia este pe masa Curții Constituționale. Preşedintele a explicat foarte clar şi fără echivoc că nu a încălcat sub nicio formă Constituţia. Este o prerogativă constituţională a preşedintelui, şi anume aceea de a analiza propunerile de remaniere care se fac. Preşedintele şi-a exercitat acest drept constituţional consacrat şi prin câteva decizii ale CCR. Deci, din punctul meu de vedere, cred că preşedintele a fost, este şi rămâne în cadrul constituţional. Preşedintele a acceptat imediat demisia ministrului Negrescu. Avem un ministru care se ocupă de această problemă. Există o colaborare pe dosarele mari pe componentele executivului din România. Această activitate din punctul meu de vedere nu este afectată. Democraţia presupune un echilibru şi un control reciproc al puterilor.

Reporter – Este Klaus Iohannis varianta de preşedinte cu care România trebuie să continue şi după 2019?

Emil Boc – Potrivit dispoziţiilor Curții Constituționale, statul român este reprezentat de preşedintele României. Faptul că preşedintele României, prin tot ce a făcut până în momentul de faţă, a reuşit să menţină România pe traiectoria corectă a UE, a NATO şi a parteneriatelor stratregice cu SUA este, din punctul meu de vedere, cel mai important argument că un asemenea preşedinte trebuie să îşi poată continua mandatul. Pentru că nimic nu este mai important pentru România astăzi decât de a rămâne pe aceste traiectorii fundamentale de care ţine securitatea statului român, de prosperitatea fiecărui român. De asta ţine de fapt viitorul nostru. De a rămâne în şi pe linia UE, în şi pe linia NATO, în şi pe linia parteneriatului strategic cu SUA.”

Latest articles

Related articles