Boc deschide Sala Polivalentă pentru elevii clujeni

Primarul Emil Boc a anunțat că fiecare elev clujean va avea ocazia să facă ora de sport în Sala Polivalentă.

Sala Polivalentă este a clujenilor

Emil Boc a ținut să precizeze că Sala Polivalentă este a clujenilor, deoarece s-a realizat din banii lor.

”Proiectul nostru este ca într-un ciclu 5-12 fiecare copil să aibă ocazia să facă ore de sport în Sala Polivalentă. Fiecare clasă să ajungă să facă sport, fie că e baschet sau handbal, în Sala polivalentă. Această sală a fost pentru ei făcută, pentru clujeni. Să se întoarcă beneficiile în curtea clujenilor și sub această formă, deoarece acești bani au fost investiți din banii lor. Poate că de aceea am reușit, deoarece dacă așteptam după fonduri europene sau guvernamentale nici noi nu am fi finalizat niciodată Sala Polivalentă. Am stabilit că e o dimensiune strategică și că trebuie să ne bazăm pe noi înșine, punem banii din bugetul local, o finalizăm în trei ani de zile pe planificare multianuală și vom fi capitala sportului. Am intuit că vor veni toate evenimentele pentru că știam că la București nu s-a început nimic”, a declarat Boc.

Capacitatea Sălii Polivalente se mărește cu 2000 de locuri

Boc a anunțat că lucrările ce se desfășoară în Sala Polivalentă sunt în grafic și vor fi finalizate la timp pentru Campionatul European de baschet.

”Suntem în grafic cu lucrările la Sala Polivalentă. Nu am temeri că nu vom termina la timp. Avem și UNTOLD înainte de Campionatul European de Baschet și trebuie să corelăm foarte bine cele două evenimente. Termenul pentru finalizarea lucrărilor este 31 mai, însă trebuie să vedem cum amenajăm ultimele gradene în funcție de UNTOLD. Imediat după UNTOLD sala va fi predată pentru a începe pregătirea Campionatului European. Dorim să avem o sală competitivă pentru orice competiție europeană și mondială. Odată ce capacitatea sălii a fost mărită la 9300 de locuri au fost ridicate și standardele. Cele 2000 de locuri în plus reprezintă un plus uriaș. Vor apărea modificări semnificative, va fi nerecunoscut. Va fi un ecran în afară sălii pentru a transmite evenimentele din afară. Avem nevoie să ne consolidăm acest statut de capitală a sportului”, potrivit lui Boc.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii