bordură

Boc: Au apărut probleme cu parcările după eliminarea taxei de înmatriculare

Primarul Emil Boc a declarat că eliminarea taxei de primă înmatriculare a cauzat creșterea numărului de mașini, astfel încât sunt blocate trotuare, intersecții dar și toate parcările din cartiere.

”Au apărut probleme după eliminarea taxei auto când foarte multe mașini sunt puse în vânzare în parcurile auto și care staționează în parcările din cartiere. Noi am încercat să le identificăm rapid, să pornim procedura de a le declara fără stăpân sau să le restricționăm accesul pe spațiile publice, sensuri giratorii, treceri de pietoni, pentru a face circulabilă zona din cartiere”, a declarat Boc

Trotuare pline de mașini

Cartierele Clujului sunt sufocate de numărul mare de mașini care sunt parcate peste tot, legal sau nelegal. Lipsa locurilor de parcare nu îi împiedică pe clujeni să își achiziționeze mașini, astfel că acestea ajung să blocheze trotuare, benzi de circulație sau spații verzi.

”Rezolvati problema parcarilor pe portiunea de pe sreada Tarnavelor cu dublu sens (pana la biserica). Nu ai loc decat pe strada sa trec”.

”Va rog sa luati măsuri pentru a împiedica parcarea autoturismelor pe suprafața carosabilă pe strada Sfântul Ioan, lângă intersecția cu strada Bucium/Primăverii. Locatarii din zona lasă masinile chiar in drum, pe partea opusă depoului de tramvaie, facand astfel imposibilă utilizarea benzii de circulație dinspre Sfântul Ioan spre Mănăștur. In această situație, tot traficul se desfășoară pe o singură bandă, pe o distanță de 50-100 de metri, ceea ce pune in pericol siguranța traficului. Mentionez ca reclamatia se referă strict la cei care blochează o bandă de circulație, obligand ambele sensuri de deplasare sa folosească o singură bandă”

”Vesnic se parcheaza si se circula cu masina pe trotuarul din fata imprimeriei Ardelul din zona Piata Marasti. Trebuie montati niste stalpisori”

Clujenii, nemulțumiți de modul de repartizare a parcărilor rezidențiale

Clujenii reclamă faptul că uneori nu primesc niciun răspuns la cererile lor privind alocarea unor parcări și că procedura ar trebui schimbată astfel încât să nu mai fie avantajați cei care dețin deja un abonament de parcare.

”Mai bine ati da raspunsuri la cererile de parcare, pozitive sau negative, decat sa puneti somatii in parbrize!”, potrivit unui clujean.

”Doresc sa imi exprim nemultumirea fata de modul in care Primaria orasului Cluj-Napoca gestioneaza problema parcarilor rezidentiale. Am depus in ultimii 3 ani cereri de parcare si am primit raspunsul ca momentan nu exista locuri libere. Am depus o cerere online in 2 ianuarie 2017, iar ea se afla si in acest moment “In Operare” (modul in care se depune cererea in prima zi a anului lasa de dorit, probabil ar fi mult mai bine daca s-ar adopta modelul de la inmatriculari unde s-a eliminat statul toata noaptea la coada). Acest lucru se intampla in timp ce vad zilnic o parte din aceste parcari ocupate de masini care nu sunt inmatriculate in Cluj, locuri tinute blocate cu diferite obiecte de persone care detin mai multe autovehicule sau care le ocupa pentru ca e mai usor asa decat sa le tina in curte sau macar in fata portii, iar aceste lucruri ma fac sa cred ca nu au fost distribuite. Toate acestea in timp ce Primaria nu reuseste sa transparentizeze procesul de acordare al parcarilor, taxele anuale sunt mici cu toate ca numarul de parcari este insuficient (s-ar putea finanta noi parcari etajate din aceste venituri), iar trotuarele sunt pline de masini. Pentru transparenta cred ar fi mult mai eficient un program online de verificare al locurilor libere, acordare si plata rapida, sistemul actual functionand in favorarea celor care au deja o parcare alocata si mai putin in directia eficientizarii si dezvoltarii. Sunt constient ca situatia parcarilor e complicata datorita cresterii numarului de autovehicule, totusi consider ca lipsa de masuri adecvate care sa duca la gestionarea eficienta si crearea altora noi nu va rezolva problema, iar acest lucru afecteaza zilnic viata tuturor, deopotriva soferi si pietoni”, semnalează un clujean.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

1 comentariu