Boc către un clujean: Poate vreți să luați mitraliera să îi executați pe studenți

Primarul Emil Boc le-a pus ”gând rău” micilor elevi de la clasele primare pe care vrea cu orice preț să îi mute de la școlile din centru în cartiere.

În acest sens, edilul a propus un proiect, care a și devenit funcțional în cazul liceelor Racoviță și Șincai, de a muta clasele primare în clădiri aflate în cartiere.

”Discutăm foarte serios cu Poliția Rutieră, cu Inspectoratul județean și cu școlile pentru a găsi soluții să decongestionăm traficul din zona școlilor aflate în centru. Mii de oameni vin să îi aducă pe copii la școală și se creează o aglomerație pe care orașul nu o mai poate suporta. ISJ nu are cadru legal să îi oprească pe părinți să își facă în mod formal flotant să îi aducă pe copii la școlile din centru. Unele școli au 8 sau 12 clase, deoarece părinții au cerut acest lucru.  Vom continua politica de descentralizare a claselor în cartiere. Să nu mai vină toți copiii, clasele 1-4 în special, la școlile din centru. Respectivele licee vor avea clase în cartiere, cu aceiași profesori. O clasă cu 35 de elevi înseamnă 35 de mașini ce creează un trafic infernal. A doua soluție este să inventariem din ce cartiere vin acești elevi pentru a le pune la dispoziție autobuze, pentru a fi duși până la școală. Astfel, nu vor veni 100 de mașinii ci va veni un singur autobuz. Sunt conștient că nu va fi ușor să implementăm acest sistem, părinții vor dori în continuare să își ducă personal copiii la școală pentru a-i ști în siguranță. Sper să înțeleagă că se vor afla în siguranță, autobuzul îi va duce până la școală unde vor fi preluați de portar”, a declarat edilul.

Desigur, această măsură a nemulțumit mulți părinți care nu sunt de acord cu mutarea copiilor în cartiere, chiar dacă sunt aceiași învățători și profesori.

”De ce şcolile din centru, mutate în cartiere şi “curăţate” de copii şi părinţi ? Comunismul cu repartiţii a apus demult. Ne îngrădiţi dreptul la educaţie? Traficul revine la normal când sunt în vacanţă studenții şi nu elevii, ei sunt mult mai mulți. Iar rezolvarea problemelor de trafic nu pot îngrădi dreptul la educaţie. Lăsaţi-ne să învăţăm unde vrem noi şi nu unde va convine dumneavostră pentru că nu puteţi merge cu maşina prin oraş. Aş vrea să observaţi că de la jumătatea lunii ianuarie 2017 traficul a scăzut foarte mult în Cluj Napoca. Ştiţi de ce ? Deoarece studenţii sunt în sesiune şi fie învaţă în loc să piardă vremea pe străzi cu maşinile, fie au plecat acasă. Aceştia sunt adevărata problemă din trafic. Stundentii trebuie “curăţaţi” din trafic şi nu elevii claselor primare. Găsiţi o soluţie la problema studenţilor că ei sunt extrem de mulţi şi sufocă oraşul” s-a plâns un clujean pe domnuleprimar.ro

Edilul Emil Boc i-a oferit un răspuns halucinant, menționând că poate clujeanul ar vrea să fie executați toți cei care au mașini înmatriculate în alte județe.

” Poate vreţi şi să luaţi mitraliera şi să îi executaţi pe studenţi. Sau pe cei care au maşini înmatriculate în alte judeţe. Sau mai ştiu eu pe cine. Adevărata problemă sunt cei care parchează ilegal. Punct. Indiferent că lasă maşina 8 ore cât stau la servici, 30 de minute până beau o cafea la birtul până la care nu pot face 30 de m pe jos, sau 10 minute blocând o bandă de circulaţie că să lase copiii la şcoală, deşi la 100 de m e o parcare. TOŢI trebuie să respecte legea şi dacă nu să fie sancţionaţi”, a fost răspunsul primarului Boc

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii