Boc: Au sosit grinzile pentru Podul Traian. Lucrările sunt în grafic

Primarul Emil Boc a dat asigurări că în ciuda condițiilor meteo nefavorabile lucrările la Podul Traian nu sunt afectate.

Au sosit grinzile

Edilul a anunțat că primele șase grinzi au sosit deja, iar în cursul zilei de sâmbătă vor sosi li ultimele cinci.

”În ciuda vremii nefavorabile lucrările la Podul Traian sunt în grafic. Au sosit de la Ploiești primele șase grinzi care vor fi amplasate la Podul Traian, iar sâmbătă vor fi aduse celelalte cinci. Au 35 de metri fiecare. În prezent Electrica lucrează pentru debranșarea liniilor din zonă dar lucrările se desfășoară destul de greu din cauza vremii. Ulterior vor putea fi amplasate grinzile. Vor fi lucruri spectaculoase, dar nimic ieşit din comun. Grinzile vor sosi în principal noaptea, dar şi pe parcursul zilei. Sper să nu apară niciun fel de întârzieri şi la 1 iunie să poată fi traversat podul”, a anunțat Boc.

Odată cu grinzile a fost adus-o și o macara ce va fi montată pe malul drept al Someșului.

Primaria municipiului Cluj-Napoca a început în 22 august 2016, lucrarile de constructie la Podul Traian. Lucrarile constau in demolarea completa a podului vechi si realizarea unui pod nou.

Lucrarile sunt realizate de firma SC DIFERIT SRL, iar valoarea contractului incheiat este de 6,5 milioane de lei.

Podul va avea 4 benzi de circulatie rutiera, 2 piste pentru biciclisti si 2 trotuare pietonale.

Inițial termenul anunțat a fost de șase luni, după care a fost prelungit, iar potrivit municipalității termenul de finalizare a lucrărilor este sfârșitul lunii mai.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii