Boc amenință cu demiterea directorilor care nu deschid curțile școlilor

De 8 ani așteaptă copiii deschiderea curților școlilor după ore și în timpul vacanțelor. Din păcate însă, în multe situații curților școlilor sunt închise. Primarul Emil Boc a amenințat cu diminuarea alocărilor și chiar cu demiterea directorilor în speranța că această situație se va clarifica.

Derulăm un program de pavare, asfaltare a curților școlilor de plantare a copacilor pentru a crea condiții ca elevii să aibă locuri de joacă. Curțile școlilor se modernizează și în acest moment sunt șapte curți unde au început deja lucrările. Hotărârea de Consiliul local din 2009 trebuie să fie aplicată. Potrivit acelei hotărâri curțile școlilor sunt destinate sportului inclusiv după orele de curs. Este de datoria directorilor să găsească soluții pentru aplicarea acestei hotărâri. Avem un reprezentant în consiliu de administrație al școlilor și împreună cu Inspectoratul Școlar care este solidar cu poziția noastră vom merge până la revocarea directorilor.

Sprijin de la Primărie sau de la Inspectoratul Școlar pentru paznic

Primarul Emil Boc a afirmat că școlile pot cere sprijin pentru angajarea unui portar sau a unui paznic dacă nu își permit acest lucru.

„Nu putem să stăm cu o Hotărâre de Consiliu și să nu fie aplicată. Aceștia un termen până la finalizarea școlii să ceară sprijin de la Primărie sau de la Inspectoratul Școlar pentru a avea acel portar sau acel om de pază pe care afirmă că nu îl au. Nu putem să ținem curțile închise pentru școlile nu își permit un portar sau o supraveghere după ore”, a declarat Boc.

Amenințări pentru directori, care nu s-au concretizat

Anul trecut primarul amenința școlile cu diminuarea alocărilor pentru reparații în cazul în care curțile unităților de învățământ rămân închise. Din păcate au fost doar vorbe, iar edilul caută încă modalități de a convinge directorii școlilor să nu mai închidă curțile.

”Eu pot să le asfaltez curtea, pot să repar clădirea, dar cine intră în școală și cine intră în curte nu e decizia primarului. Ei dacă nu fac asta nu vor mai primi bani anul viitor, eu asta le-am spus direct. Nu vor mai primi bani, nici pentru reabilitare, nici pentru asfaltarea curților. Nu le mai dă bani primăria dacă nu fac atâta lucru, să lase curțile deschise. Le-am trimis si aceasta notificare, că anul viitor vor avea drastic diminuate fondurile dacă nu vor face atâta pentru oraș să lase curțile deschise pentru elevi”, declara Boc în 2016.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii