Boc, alte promisiuni pentru locuitorii de pe Valea Fânațelor, Soporului sau Borhanci

Primăria Cluj-Napoca pare că în sfârșit își îndreaptă atenția și spre zonele aflate la periferia orașului. Cluj-Napoca s-a extins foarte mult în ultimii ani, dar infrastructura a rămas în urmă. Clujenii sunt foarte nemulțumiți că în ciuda faptului că sunt plătitori de taxe și impozite nu beneficiază de aceleași facilități ca și cetățenii din alte zone ale orașului

Boc anunță luarea unui credit pentru modernizarea străzilor

Primarul Emil Boc a anunțat că străzile aflate în zonele de extensie, Fânațelor, Borhanci sau Soporului sun obiectul unui proiect ce vizează modernizarea acestora.

”Toate zonele de extensie, fie că vorbim de Fânațelor, Borhanci sau Soporului intră într-un proiect finalizat prin luarea unui credit deoarece vorbim de sume mari de bani pentru aceste investiții. Până la acel moment trebuie realizate expropierile pentru a moderniza aceste străzi”, a declarat primarul Emil Boc.

Clujenii de la periferie, pedepsiți de administrația locală

Primăria Cluj-Napoca este depășită de ritmul de dezvoltare al orașului și pare incapabilă se gestioneze situația. Au fost emise zeci de autorizații de construire pentru locuințe aflate la periferia orașului, chiar dacă acele zone nu beneficiau de infrastructura necesară. Astfel că, în acest moment administrația locală se confruntă cu nemulțumirea a sute de clujeni care se simt nedreptățiți.

”Vă aducem din nou în atenţie situaţia catastrofală a străzii Valea Fânaţelor (cel puţin cei 700 m de la intersecţia cu str. Oaşului. Va rugăm să aveţi în vedere lucrări de reabilitare a drumului. (recunoaştem că în asfaltarea drumului nu sperăm!).”, sesizează un clujen.

”Strada Soporului este impracticabilă, maşinile personale se defectează frecvent, deoarece nu există transport în comun. Domnule primar în intervenţiile dvs., ne reproşaţi că ne-am mutat pe această stradă şi că regretaţi că aţi aprobat eliberarea autorizaţiilor de construcţie. Va aflaţi, domnule primar, într-o gravă şi ruşinoasă eroare: majoritatea caselor sunt construite înainte de 1989, iar decizia de a include strada în intravilan a fost a Consiliului local Cluj-Napoca, nu a noastră, a locuitorilor străzii! Şi atunci, de ce nu va asumaţi şi responsabilităţile care decurg din această decizie? De ce nu va revoltaţi şi atunci când plătim impozitele scandalos de mari, în condiţiile în care nu beneficiem de aproape niciun serviciu? Din 2004, promiteţi că veţi rezolva problema acestui drum. Am solicitat să reparăm drumul în regie proprie, fără să mai plătim impozite o perioada de timp, dar nici asta nu se poate, e domeniul public! Suntem în 2016… lupta zilnică pe care o ducem este epuizantă, incorectă şi inegală”, își exprimă nemulțumirea un alt clujean.

”Starea drumului de la vechea şcoală din Borhanci la bazinele de apă din Borhanci este într-o stare deplorabilă la prima ploaie. Va rog dacă se poate să efectuaţi o curăţare, îndreptare a drumului că să nu mai stea apă pe el, eventual o pietruire. Va reamintesc că plătim aceleaşi impozite că şi cetăţenii care locuiesc pe străzi asfaltate, şi lăsând asta la o parte, drumul aparţine primăriei. Mai mult, pe partea dreapta a drumului (la urcare) terenul aparţine primăriei care cel puţin ar trebui să cureţe şanţul de colectare al apei, aşa cum făceau bunicii noştrii acum 50 de ani”, potrivit unui alt clujean.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii